ŽELJKO VEČERAS SLAVI: Trener Partizana ispisuje istoriju Evrolige

Autor:

Sport

09.11.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na jubilarni 500. meč došao baš Žocov bivši klub Fenerbahče.

ŽELJKO VEČERAS SLAVI: Trener Partizana ispisuje istoriju Evrolige

Foto: Starsport

Željko Obradović večeras ispisuje istoriju Evrolige sa Partizanom. Crno-beli će od 20.30 dočekati Fenerbahče u sedmom kolu Evrolige, a raspored takmičenja je hteo da Žoc baš protiv svog bivšeg kluba i kuma Dimitrisa Itudisa vodi svoj jubilarni 500. meč u elitnom takmičenju.

Naime, od kada se Evroliga igra u ovom obliku, ali ne i formatu, odnosno od kada ga od 2000. godine vodi Udruženje klubova a ne FIBA, Obradović je tačno 499 puta vodio neki klub u elitnom košarkaškom takmičenju. Dakle, tu se ne broje mečevi iz Obradovićevog prvog mandata u Partizanu kada je sa njim postao prvak Evrope 1992, a onda imao uspehe i sa Huventudom, Realom i Benetonom.

Foto: Tanjug/AP

Željko sa poslednjom titulom u Evroligi 2017.

Broji se 227 utakmica na klupi Panatinaikosa, 217 kao strateg Fenerbahčea i 55 u povratničkom mandat u Partizanu. Na tih 499 mečeva Obradović ima 337 pobeda, odnosno slavio je na dve trećine utakmica.

A takav učinak nemaju drugi evropski trenerski velikani, ni Etore Mesina, ni Ćavi Paskval, ni Pablo Laso, već samo najtrofejniji trener Evrope koji ju je osvajao devet puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading