SFEROPULOS POSLE PRVENCA NA KLUPI CRVENO-BELIH! Evo šta ŽELI da promeni u Zvezdi Meridianbet! OTKRIO da li će Nedović i Lazić biti SPREMNI za derbi!

Autor:

Sport

23.10.2023

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda Meridianbet je pod vođstvom novog trenera upisala četvrtu uzastopnu pobedu.

SFEROPULOS POSLE PRVENCA NA KLUPI CRVENO-BELIH! Evo šta ŽELI da promeni u Zvezdi Meridianbet! OTKRIO da li će Nedović i Lazić biti SPREMNI za derbi!

Foto: Starsport

Do novog trijumfa, crveno-beli su stigli na gostovanju FMP u Železniku posle dosta problema u finišu meča.

Grčki strateg Janis Sferopulos preuzeo je nedavno srpskog šampiona od odlazećeg Duška Ivanovića, a na konferenciji za medije po završetku utakmice je naglasio:

- Veoma sam počastvovan što sam trener Crvene zvezde Meridianbet. Ovo je veliki klub, s velikom tradicijom i osećam se blagosloveno. Zahvalio bi se gospodinu Čoviću i menadžmentu na prilici. Sve se odigralo brzo. Veliko poštovanje i gospodinu Dušku Ivanoviću, sjajnom treneru i osobi. Ostavio mi je tim u veoma dobroj situaciji. Verujem da ćemo se svi zajedno boriti za uspeh kluba, sa navijačima koji će nas podržavati u dobrim i lošim trenucima - rekao je Sferopulos.

Pred njim su u narednom periodu dva večita derbija pred grobarima, pa je okupljene interesovalo da li je to hrabrost ili ludost?

- To je hrabrost. Da sam se bojao, ostao bih kod kuće - dodao je Grk kroz osmeh.

Foto: Starsport

 

Navikao se na uloge "spasioca".

- Teško je za igrače da se priviknu na ovog trenera. Ovo mi je četvrti posao zaredom koji počinjem u oktobru ili novembru. Olimpijakos, Makabi, pre toga Panionios... Znam i imam iskustvo sa ovakvim situacijama. Nije lako kada imate utakmice i koje morate da pobeđujete, da menjate filozofiju.

Bio je zadovoljan angažovanjem svojih izabranika.

- Trenirali smo jednom, igrali danas, ali zadovoljan sam onim što sam video, pre svega uloženim trudom, a potom i napadačkim delom igre. Trudili smo se da trčimo, postićemo lake poene, podignemo nivo. Srećan sam i zbog velikog broja asistencija. Bila je ovo lepa timska utakmica i tako želimo da igramo.

Otkrio je na čemu će prvo raditi i koje promene planira da uvede?

- U odbrani smo imali dobre i loše momente. Neke stvari moraju da se promene, polako smo počeli da menjamo odbranu, ali imali smo samo jedan trening i to pred meč. Još je rano proceniti kako se igrači privikavaju na moju filozofiju, ali važno je da smo došli do rezultata. FMP je veoma talentovan tim, igra sa velikom energijom, imaju skoro 88 poena, zaustavili smo ih na 72. Ovo je prvi tim AdmiralBet ABA lige u tranziciji - kaže Sferopulos i nastavlja:

- Dug je put pred nama. Moram da pošaljem poruku navijačima da nam je potrebna podrška. Borićemo se na svakoj utakmici i zajedno ćemo dati srce za uspeh kluba. Primarno moramo i želimo da igramo brže u napadu, da posle dobre odbrane iskoristimo otvoren teren, atleticizam igrača. Da svi budu koordinisani i sinhronizovani, igraju zajedno, funkcionišu kao jedan.

Republika

Foto: Starsport

 

Napomenuo je šta mora da se promeni u defanzivi:

- U odbrani želimo da poradimo na detaljima u svim aspektima igre. Odbrana je bila dobra, ali postoji prostor za napredak. Pogotovu saradnju između niskih i visokih igrača u odbrani. Odbrana u tranzicji je bila dobra, izuzev jednog perioda u trećoj četvrtini, ali odbrambeno moramo da poradimo na detaljima, ništa posebno. Da ne zbunjujemo igrače. Ne možete da im dajete mnogo informacija i brzo menjate veliki broj stvari odjednom. Verujemo u sistem koji je tim imao i polako ćemo ga prevoditi u moju filozofiju.

O promenama u rosteru:

- Kada sam došao znao sam da je roster kompletiran, verujem svim igračima i verujemo da sa njima možemo da se borimo do kraja. Veoma sam srećan kako je Jago odigrao večeras. To je igrač koji može da nam da jednsotavna rešenja na terenu i dobro je odgovorio na ulogu koju je danas dobio.

Kapiten Branko Lazić je u finišu dobio udarac, što je mnoge zabrinulo:

- Dobio je udarac u predelu rebara i ide na snimak, videćemo koliko je ozbiljna, osetio je veliki bol, ali čekamo da nas doktori više izveste o tome.

Zašto u timu nije bilo Marka Simonovića i u kakvom je stanju Nemanja Nedović?

- Marko ima problema sa virusom. Trebalo je da igra, ali to se desilo pred meč. Verujem da će od stura biti u redu, ali ne bi danas bio svež. Nedović je povređen, na terapijama je, videćemo - istakao je Janis Sferopulos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading