NI "D" OD DERBIJA! Zvezda Meridianbet PONIZILA Cedevita Olimpiju! Nejpir, Tobi i Nedović pravili ŠOU u Areni! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.10.2023

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su Cedevita Olimpiju rezultatom 94:51 (19:11, 31:14, 27:8, 17:18) u 2. kolu AdmiralBet ABA lige.

NI "D" OD DERBIJA! Zvezda Meridianbet PONIZILA Cedevita Olimpiju! Nejpir, Tobi i Nedović pravili ŠOU u Areni! (VIDEO)

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Asvel je pregažen, a Cedevita Olimpija je demolirana! Trebalo je da to bude najzanimljiviji duel drugog kola regionalnog takmičenja, sudeći po ambicijama koje su "zmajčeki" najavljivali, ali ni "D" od derbija nije viđen u Štark areni.

Zvezda Meridianbet je deklasirala Slovence i pokazala da igra u sjajnoj formi od starta nove sezone, ne ostavivši im nijednog trenutka šansu da se rezultatski priključe.

Time je srpski šampion zadržao maksimalan učinak, pošto je i na premijeri savladao Igokeu u Aleksandrovcu, a nakon toga i u Evroligi deklasirao francuski tim.

C. ZVEZDA MERIDIANBET - CEDEVITA OLIMPIJA 94:51 (19:11, 31:14, 27:8, 17:18)

DVORANA: Štark arena. SUDIJE: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Luka Kardum.

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET: Hanga 3, Davidovac 5, Mitrović 4, Lazić 3, Simonović 4, Nejpir 15, Tobi 13, Bolomboj 9, Ilić 5, Nedović 17, Gidraitis 8, Dos Santos 8.

CEDEVITA OLIMPIJA: Stjuart 2, Armand, Sou 19, Radović 4, Radičević, Kobs 8, Glas, Blažič 2, Matković 7, Džons 4, Ščuka 5, Klobučar, Šaškov.

Odlično su crveno-beli ušli u meč i brzim trojkama Rokasa Gidraitisa stekli vođstvo od 6:0. Uspeli su “zmajčeki” na kratko da se rezultatski vrate, ali je tada stvar u svoje ruke preuzeo Majk Tobi i sa osam postignutih koševa do kraja prvog kvartala odveo Zvezdu Meridianbet na ubedljivih 19:11 posle uvodnih 10 minuta.

Republika

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

 

Ključna je bila druga četvrtina u kojoj su Ivanovićevi izabranici potpuno slomili rivala i serijom 9:0, sa tri uzastopne trojke, došli do ubedljive prednosti koja je do poluvremena iznosila maksimalnih +25 (50:25). Blistali su u tim trenucima Šabaz Nejpir i Nemanja Nedović, pod čijom je dirigentskom palicom, klub s Malog Kalemegdana praktično rešio pitanje pobednika.

 

Standings provided by Sofascore

 

Rapsodija Zvezde Meridianbet je nastavljena i u drugom delu, kada su Beograđani otišli na 36 koševa prednosti (63:27). Nisu znali igrači u crvenim dresovima šta ih je snašlo na parketu Arene, dok su nemoćno posmatrali kako evroligaš postiže poene iz svih pozicija.

Do kraja je vođstvo išlo i na rekordnih +47 (84:37), što samo govori koliko su košarkaši Cedevita Olimpije bili nemoćni u ovom duelu.

 

 

Zvezdu Meridianbet je do novog trijumfa vodio Nedović sa 17 poena, dva manje dodao je Šabaz Nejpir, a 13 Majk Tobi. Kod Slovenaca, samo je Amadu Sou dobio prelaznu ocenu s 19 postignutih koševa. 

TOK UTAKMICE

Kraj utakmice: Crvena zvezda Meridianbet - Cedevita Olimpija 94:51!

 

 

Četvrta četvrtina

Crvena zvezda Meridianbet je pregazila Cedevita Olimpiju rezultatom 94:51! Poslednja četvrtina poslužila je domaćim košarkašima da odigraju za srca navijača i atraktivnim potezima izmame ogromne aplauze s tribina Arene.

Nemanja Nedović, Šabaz Nejpir i Majk Tobi su predvodili crveno-bele do novog trijumfa, dok je Amadu So bio jedina svetla tačka, ako se to tako može i nazvati, u ekipi koja je večeras doživela potpuni debakl.

 

 

Treća četvrtina

Sa ogromnih 44 poena vođstva ulazi srpski šampion u poslednju deonicu (77:33).

 

 

Kada je Adam Hanga pogodio u finišu treće deonice, njegovim poenima su se svi košarkaši Zvezde Meridianbet u ovom meču upisali u strelce.

Tako je Ivanovićeva četa polovinom trećeg kvartala stigla do najvećih 40 poena prednosti (69:29), dok su igrači Cedevita Olimpije samo stajali gledajući kako ulaze trojke Branka Lazića, Šabaza Nejpira i ostalih igrača u crveno-belim dresovima.

Nastavila je Zvezda Meridianbet tamo gde je stala na poluvremenu i nemilice zatrpavala koš "zmajčeka".

Počelo je drugo poluvreme!

Druga četvrtina

 

 

Sa tri uzastopne trojke, Crvena zvezda Meridianbet je zahvaljujući raspoloženim Nemanju Nedoviću i Šabazu Nejpiru potpuno slomila Cedevita Olimpiju i stigla do najveće prednosti od 34:17.

Serijom 9:0, crveno-beli su potpuno slomili Slovence i ekspresno postavili stvari na svoje mesto. Sada će i igračima srpskog šampiona biti znatno lakše da uđu u drugo poluvreme protiv rivala, koji je na papiru slovio za veliku opasnost.

Na veliki odmor izabranici Duška Ivanovića idu s rezultatom 50:25 i na najboljem su putu da upišu novu pobedu.

Prva četvrtina

 

 

Crvena zvezda Meridianbet je bolje otvorila utakmicu i sa dve vezane trojke Rokasa Gedraitisa stigla do vođstva od 6:0.

Nisu se predavali "zmajčeki", pa su preko Kobsa i Soua uhvatili priključak, međutim, tada je na scenu stupio Majk Tobi i sa osam poena u prvom kvartalu doneo šampionu Srbije ubedljivu prednost posle prve četvrtine od 19:11.

Deluju sigurno crveno-belih, nošeni sjajnom atmosferom s tribina, grabe ka novoj pobedi u regionalnom takmičenju.

PRE MEČA

- Crvena zvezda će ovaj meč odigrati bez Miloša Teodosića, Ognjena Kuzmića i Nemanje Bjelice, čijih imena nema na spisku igrača.

Na otvaranju sezone u AdmiralBet ABA ligi, izabranici Duška Ivanovića su deklasirali Igokeu u Laktašima, dok je Cedevita Olimpija teškom mukom savladala Megu rezultatom 89:87.

Sjajnu formu Zvezda Meridianbet je pokazala i na međunarodnoj sceni, pošto je na startu Evrolige pregazila francuski Asvel.

Nasuprot tome, "zmajčeki" su doživeli debakl u Izraelu, pošto su poraženi od Hapoela 73:100.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
VODJO BRAVO

08.10.2023 21:50

ZVEZDIN BUDZET PREKO 23 MILKI ! Ima TRI jednake PETORKE !

NISMO ISTI

08.10.2023 21:55

Koji bre derbi. ONA Ima BUDZET 23 MILKI !