JOVIĆ POSLE PORTORIKA: "Dva različita poluvremena, NE SMEMO ovo da radimo!"

Autor:

Sport

28.08.2023

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasan stav prvog pleja naše selekcije.

JOVIĆ POSLE PORTORIKA: "Dva različita poluvremena, NE SMEMO ovo da radimo!"

Foto: Starsport

Stefan Jović u prodoru protiv Portorika

Košarkaška reprezentacija Srbije stigla je do druge pobede na ovogodišnjem Mundobasketu, pošto je u meču drugog kola savladala selekciju Portorika, sa ubedljivih 94:77.

Posle meča se oglasio i Stefan Jović, plejmejker našeg tima.

- Mnogo je bitno ovo. Moramo malo i mi da se spustimo, nismo poleteli, ali smo puni samopouzdanja što se vidi po nama, kako otvaramo utakmicu i pristupamo istoj bez obzira na protivnika - izjavio je Jović.

Dodao je da je naš tim odigrao dva totalno različita poluvremena.

 - Dva različita poluvremena smo odigrali. Drugim poluvremenom ne možemo da budemo zadovoljni. Jednostavno, niko ovde nije došao sa belom zastavom. Svi su motivisani kada igraju protiv nas. Možda su nas previše cenili posle pobede u Beogradu u tom prvom poluvremenu kada smo ih natrčali i nametnuli svoj stil igre. Celo drugo poluvreme je bilo bez energije, pogotovo za nas koji smo mlada ekipa, jesmo nova, ali smo mlada. Tražimo agresivnost kroz odbranu i to je potpuno izostalo i to ne bi trebalo da se dešava - rekao je Jović.

Foto: FIBA

Košarkaši Srbije protiv Portorika

Istakao je da ovaj pad u igri nije uzrokovan napornim treninzima.

- Nisu treninzi zahtevni, niti jaki. Ovo što između utakmica imamo to je trening oporavka koji je prvenstveno određen nekim vežbama, tonusom mišića. Nema tu zahtevnih stvari, sve što smo radili, to je to. Ovo nismo smeli da dozvolimo jer svako ko bude skautirao nas i gledao drugo poluvreme igraće na isti način - dodao je srpski košarkaš.

Jović je ponovio da je ekipa puna samopouzdanja.

- Dobro je da smo imali veliku razliku. Nema filozofije, ne smemo ovo da radimo i da dopuštamo ovakve stvari - zaključio je Jović.

Košarkaši Srbije će u sredu od 10 časova igrati protiv selekcije Južnog Sudana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading