HAOS TOKOM FINALA NBA LIGE: Nikola Jokić OPLJAČKAN u Denveru!

Autor:

Sport

13.06.2023

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin nije mogao da veruje šta mu se dešava.

HAOS TOKOM FINALA NBA LIGE: Nikola Jokić OPLJAČKAN u Denveru!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa novi su šampioni NBA lige, pošto su u petoj utakmici velikog finala savladali Majami Hit u Bol Areni rezultatom 94:89 (22:24, 22:27, 26:20, 24:18).

Najzaslužniji za ovu titulu je svakako Nikola Jokić, centar Nagetsa, koji je za svoja izdanja u finalu i nagrađen MVP nagradom.

Ipak, nije sve bilo tako sjajno tokom pete utakmice finala, a posebno je pažnju privukao detalj sa kraja utakmice, kada je Nikola Jokić, zajedno sa svojim Nagetsima, opljačkan u sred Denvera.

Tim iz Kolorada je imao prednost od 86:82, kada je Džimi Batler fauliran na šutu za tri poena, makar prema mišljenju sudija. Na usporenom snimku se jasno videlo da Eron Gordon nije napravio faul, već da je vođa Hita nogom udardio Gordona i tako napravio faul u napadu, ali sudije nisu ni posle pregledanja snimka donele tu odluku, već su Batleru poklonili tri slobodna bacanja.

Sa tom odlukom se nikako nisu mirili Nikola Jokić i Džamal Marej, koji su u čudu sedeli na klupi i posmatrali nestvarnu odluku sudija, koji su sve činili da vrate Majami u ovu seriju.

On je realizovao sva tri, zatim je vezao još četiri poena, čime je svom timu doneo prednost - 89:88, ali je u finišu izgubio loptu, a zatim i promašio šut za izjednačenje, pa su Nagetsi stigli do titule i šampionskog pehara, po prvi put u istoriji franšize.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading