KLADIONICE IZNENADILE! SAD je prvi FAVORIT na Mundobasketu! Evo na kom su mestu Pešićevi "orlovi"!

Autor:

Sport

25.05.2023

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom.

KLADIONICE IZNENADILE! SAD je prvi FAVORIT na Mundobasketu! Evo na kom su mestu Pešićevi "orlovi"!

Foto: Starsport

Bliži se početak Mundobasketa koje će se ovog leta održati u tri države: Japanu, Filipinima i Indoneziji (od 25. avgusta do 10. septembra).

Samo još tri meseca preostalo je do starta Svetskog prvenstva u košarci, pa su u međuvremenu kladionice objavile kvote za ovo takmičenje.

Prema očekivanju, najveći favorit za osvajanje pehara je selekcija SAD, a bukmejkeri su iznenadili i na Amerikance dali kvotu 1.55, što je poprilično veliki koeficijent. Kao i prethodnih godina, zemlja najjače lige na svetu je svakom takmičenju glavni favorit, nebitno sa kojim će sastavom nastupiti, zbog čega se prognoze bukmejkera ne dovode u pitanje.

Odmah iza SAD-a je reprezentacija Srbije. Kladionice daju kvotu 9 na trijumf Pešićevih "orlova" i vide ih kao glavne favorite da dođu do finala, a potom iznenade Amere. Podatak da su srpski košarkaši poslednje odličje osvojili 2017. na Evropskom prvenstvu, kao i da na zlato čeka 21 godinu, od Indijanapolisa, nije previše uticala na njih. Potom slede Grčka, Slovenija i Francuska na 3. mestu sa koeficijentom 12.

Treba reći da braniocima titule, aktuelnim evropskim i svetskim šampionima, selekciji Španije, bukmejkeri opet ne veruju i daju na njihov trijumf kvotu 15, što ih svrstava u rang sa Australijom. Zatim slede Kanada i Nemačka sa koeficijentom 20, pa Italija i Litvanija sa kvotom 35.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kevin Durant i Devin Buker

Srbija će, podsetimo, u pohod na krov sveta krenuti protiv Kine, koju sa klupe predvodi njen bivši selektor Aleksandar Đorđević, u subotu 26. avgusta od 14.00 časova po vremenu u Srbiji (20.00 časova u Manili).

Samo dva dana kasnije "orlovi" igraju protiv Portorika, u istom terminu, dok u poslednjoj rundi (30. avgusta) se sastaju sa Južnim Sudanom od 10 časova (16.00 po vremenu u Manili).

Ukoliko Srbija zauzme prvo mesto u grupi, prvi meč će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe A tokom 1. septembra, a isti slučaj bi se desio i da zauzmemo drugu poziciju. U tom slučaju samo zavisi da li bismo igrali od 10.00 ili 14.00 časova, a isti je slučaj i dva dana kasnije, 3. septembra kada bismo samo igrali sa preostalom reprezentacijom koja prođe iz Grupe A u kojoj se nalaze Filipini, Dominikanska Republika, Italija i Angola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading