DUPLI BREJK MAJAMIJA: Batler nosi Hit ka FINALU NBA lige! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.05.2023

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Bostona je na ivici ispadanja.

DUPLI BREJK MAJAMIJA: Batler nosi Hit ka FINALU NBA lige! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

As Majamija Džimi Batler

Košarkaši Majami Hita su napravili novi brejk u finalu Istočne konferencije NBA lige, pošto su sa 111:105 savladali Boston Seltikse u gostima.

Najzaslužniji za novi trijumf izabranika Erika Spolstre, koji sada imaju velikih 2:0 u seriji, bio je Džimi Batler, koji je ubacio 27 poena, uz to je imao i osam skokova i šest asistencija. Kejleb Martin ga je pratio sa 25, dok je maestralan bio i Bem Adebajo, koji je imao 22 poena, 17 skokova i devet uspešnih dodavanja.

Sa druge strane, Selktiksima nije pomogao ni Džejson Tejtum, koji je odigrao izvrsnu partiju, sa 34 poena, 13 skokova i osam asistencija, ali uzalud, pošto je izostala adekvatna pomoć saigrača. Džejlen Braun je imao svega 16 poena, dok su na 13 stali Malkom Brogdon i Robert Vilijams III.

Gledali smo drugačiji meč u odnosu na prvu utakmicu finala, a ovaj put je Majami imao prednost na poluvremenu, pošto su vodili sa 54:50. Ipak, baš kao i pre dva dana, treća deonica je donela preokret, ovaj put Bostonov. Serija 17:2, zatim i 10:0, i igrači Džimija Mazule se bili na korak do izjednačenja u seriji, posebno kada su na startu četvrte deonice imali i 12 (89:77). 

Ipak, u finišu su stali, to je Hit iskoristio i stigao do ogromne pobede, koja ih je dovela na ivicu prolaska dalje, dok je prošlogodišnji finalista "na konopcima".

Naredni meč u seriji je na programu u ponedeljak ujutru, od 02:30, a pre toga će noćas na teren i Denver Nagetsi i Los Anđeles Lejkersi, koji u Kaliforniji nastavljaju svoju seriju. Trenutno je 2:0 za franšizu iz Kolorada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading