FEŠTA U NAJAVI! U Beograd stiže 200 navijača Olimpijakosa

Autor:

Sport

05.04.2023

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Gejt 7" uzvraća posetu "delijama" na sutrašnjem meču Evrolige u Pioniru.

FEŠTA U NAJAVI! U Beograd stiže 200 navijača Olimpijakosa

Foto: Estok/Dušan Milenković

"Delije" i "Gejt 7" - neraskidivo navijačko bratstvo koje traje! Crvena zvezda i Olimpijakos večeras (19.00, Sport klub 1) u Pioniru odmeriće snage u 33. kolu Evrolige, a dve prijateljske ultragrupe ponovo će se naći zajedno na tribinama pošto u Beograd stiže oko 200 Grka.

Republika

Foto: Starsport

ČEKAJU BRAĆU Delije

Pristalice crveno-belih iz Pireja na taj način uzvratiće posetu Srbima, koji su u prvom delu sezone 22. decembra 2022. u velikom broju putovali u Atinu. Tada je Zvezda načinila veliku senzaciju savladavši favorizovani Olimpijakos rezultatom 90:86, dok je na tribinama dvorane Mira i prijateljstva vladala karnevalska atmosfera. Navijači oba kluba, kao i obično, bili su zajedno u kopu, pevale su se pesme posvećene bratstvu, a gledalište su krasile mnogobrojne zastave delija i Srbije. Stoga, očekuje se identična slika i večeras u Pioniru, koji je rasprodat do poslednjeg mesta, saopštili su iz KK Crvena zvezda. Njima će predstojeći meč više biti stvar prestiža, budući da su izgubili i teoretsku šansu da se nađu među najboljih osam u elitnom takmičenju, dok košarkaši Olimpijakosa imaju veliki imperativ pobede da bi sačuvali lidersku poziciju na tabeli uoči plej-ofa.

Republika

Foto: Starsport

BORBA NA PARKETU Igrači crveno-belih iz Beograda i Pireja

Inače, da podsetimo, "Delije" i "Gejt 7" baštine jedno od najjačih i dugovečnijih navijačkih paktova u Evropi, koje uveliko gazi četvrtu deceniju. Njihov savez i prijateljstvo postoje već 37 godina i temelje se na brojim međusobnim posetama i zajedničkim odlascima na gostovanja. Sve je počelo davne 1986, kada su fudbaleri Crvene zvezde gostovali Panatinaikosu u šesnaestini finala Kupa šampiona, a među gostujućim navijačima tada se pojavila grupa pristalica Olimpijakosa. Navodno, kako kruži priča, noć pred revanš 1. oktobra u hotel u kojem su bili smešteni Srbi došli su pripadnici grupe "Gejt 7", s namerom da od delija traže 200 ulaznica za meč. Šest godina kasnije došlo je do novog duela s PAO, a crveno-beli iz Pireja na stadion su doneli parolu "Good luck Red Star", što je razbesnelo zelene. A to čelično prijateljstvo traje do dana današnjeg...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading