NANELI UĆUTKAO SPLIT! Partizan preživeo DRAMU na "Gripama"!

Autor:

Sport

04.03.2023

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma uzbudljiv meč na obali Jadrana.

NANELI UĆUTKAO SPLIT! Partizan preživeo DRAMU na "Gripama"!

Foto: Twitter/Printscreen/KK Partizan Mozzart Bet

Detalj sa meča Split - Partizan

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Splita na "Gripama" u 20. kolu AdmiralBet ABA lige rezultatom 96:95.

Meč-viner je bio Džejms Naneli, koji je u poslednjim trenucima susreta pogodio van linije 6,75, postavivši konačan rezultat.

Pobednički sastav predvodio je Egzum sa 15 poena, a pratio ga je Smailagić sa 13.

Splićane je predvodio Šorter sa 25 koševa, a Nelson i Mavra su ubacili po 22.

Na taj način, crno-beli su nastavili u pobedničkom ritmu, nakon što su nadigrali Albu u sklopu Evrolige (88:74), i napravili su trijumfalnu uvertiru za dupli program koji ga očekuje u Italiji (Virtus, Milano).

Izabranici trenera Željka Obradovića pregrmeli su teško gostovanje na obali Jadrana, a meč je bio izjednačen tokom većeg dela. Gosti su na veliki odmor otišli sa minimalnom prednošću (48:47), a Hrvati su održavali egal sve do poslednjeg kvartala.

 

Na nešto manje od četiri minuta do kraja, Ledej je pogodio trojku za 84:80, a potom je bilo i 90:84. Split je u završna dva minuta ušao sa "minus tri", a Šorter je preciznim šutem sa distance doneo izjednačenje - 90:90.

Obradović je tada uzeo tajm-aut, posle koga se činilo da su stvari došle na svoje mesto. Smailagić je bio polovičan sa linije penala, ali je ofanzivni skok uhvatio Ledej, postigavši dva poena (90:93)..

Međutim, Mavra je još jednom poravnao rezultat, košem uz peti faul Lesora, Splićani su se odbranili, a isti igrač je još jednom poentira, pa je na šest i po sekundi pre kraja na semaforu stajalo 95:93, a onda je usledio "hladan tuš" od Nanelija!

"Parni valjak" sada ima učinak od 18-2, dok su Splićani u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja zabeležili osam pobeda i 12 neuspeha.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading