SADA JE SVE JASNO: Pešić govorio potpuno otvoreno! Ovo su kriterijumi da bi neko bio srpski reprezentativac!

Autor:

Sport

21.02.2022

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavna izjava selektora košarkaške reprezentacije Srbije podigla je mnogo prašine.

SADA JE SVE JASNO: Pešić govorio potpuno otvoreno! Ovo su kriterijumi da bi neko bio srpski reprezentativac!

Foto: Starsport

Ovoga puta, selektor Svetislav Pešić obrazložio je kriterijume koje mora da poseduje svaki kandidat za najbolju srpsku selekciju uz osvrt na reakcije koje su se pojavile u javnosti:

- Nije bilo nikakvih reakcija, niko od njih u ovom prozoru neće igrati. Sve su to igrači koji bi u nekom narednom periodu mogli da zaigraju. Imamo nekoliko interesantnih igrača koji su rođeni ovde, a žive u SAD. U ovom trenutku po nekim kriterijumima zadovoljavaju i mogli bi da budu u kombinaciji ubuduće. Svi su dobrodošli - rekao je Pešić, a zatim pojasnio:

- Nema nikakvih spekulacija. To su igrači koji su u međuvremenu dobili srpske pasoše, što znači da su se obavezali da su tu, na raspolaganju. Drugo je pitanje, najvažnije – koji su kriterijumi da se igra u reprezentaciji. Postoje dva – kvalitet i želja da se igra za reprezentaciju. Ne vidim razlog za spekulacije. Mi govorimo o strancu. U ženskoj reprezentaciji imamo Ivon Anderson. Po pravilima može da igra samo jedan stranac. Kuzmić je svojevremeno bio naturalizovan igrač, pošto je dobio srpski pasoš posle 16. godine. Mi nismo protiv stranaca, živimo u slobodnom, globalnom svetu, a ako zadovoljava kvalitetom, zašto ne bismo imali nekog? Tih 11-12 stranaca koji su dobili srpski pasoš... Malo je njih koji zadovoljavaju taj kriterijum. Ne završava se sa takmičenjima sada.

Da li može da se desi da u reprezentaciji zaigra neki Smit, Beron ili Mičel?

- Postoje kriterijumi kojih se pridržavamo. Ako je on Beron, Mičel, Smit... Svi su na listi, ali moraju da pokažu da su dobri, da dobro igraju odbranu, da dobro trče, da su kvalitet, da pogode koš, ne pričaju sa sudijama, dolaze redovno na treninge... - zaključio je Pešić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading