Najbolje sakrivena tajna u NBA Draftu VIŠE NIJE TAJNA: Maltene CEO NBA ŽELI SRPSKOG BISERA!

Autor:

Sport

11.11.2020

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do NBA Drafta ostalo je svega nedelju dana, a prognoze o pikovima lete na sve strane.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Aleksej Pokuševski spremio je i novo odelo za NBA Draft

Ovogodišnje izdanje biće jedno od najneizvesnijih u poslednjih deceniji, pa se već i o prvom piku polemiše, a kamoli o kasnijim.

Neki kao prvog pika vide Lamela Bola, neki Entonija Edvardsa, treći pak neproverenog Vajzmena, ali jedan momak intrigira skoro svaki tim u NBA, a to je naša "zvezdica" Aleksej Pokuševski!

Toliko je popularan krilni centar iz Srbije da je čak i "Forbs" odlučio da posveti tekst njemu, pa ga porede sa drugim "igračima iz senke" koji su osvojili najjaču ligu na svetu.

Oni košarkaša Olimpijakosa porede sa Rudijem Goberom, centrom Jute i Defanzivnim igračem godine dve sezone za redom, koji je bio 27. pik na draftu, pa čak i sa Janisom Adetokumbom, koji je izabran kao petnesti.

Forbs tako u opširnoj analizi kvaliteta 18-godišnjeg i 214 centimetara visokog igrača navodi da će od mnogo faktora zavisiti njegov plasman na draftu, ali da ne bi bilo nikakvo iznenađenje da bude u TOP 20. Uostalom, Pokuševski je na 18. mestu i po inače najuglednijoj prognozi I-Es-Pi-Ena.

 

Gde bi, dakle, mogao Pokuševski?

Forbs spekuliše da bi u najoptimističnijem scenariju – bar kad je plasman u pitanju – mogao da ga bira Nju Orleans sa 13. pozicije. Već ima sličnog igrača u Nikolu Meliju, ali će graditi tim za budućnost oko Brendona Ingrama i Zajona Vilijamsona.

Dalje, tu je Dalas sa već pomenutog 18. pika, kao i Majami koji bira 20. po redu. Oni se pominju jer imaju “dokazane napadačke sisteme koji veoma cene vešta ofanzivna krila”.

Kao opcija se pominje i Milvoki sa 24. pika, koji se u odbrani fokusira na visinu i inteligenciju igrača, dok se napred šutira iz svake pozicije. 

Na kraju, tu je Toronto, koji ume sa mladim igračima, pa se pretpostavlja da bi mogao da izbrusi talenat Pokuševskog, jer se niko ne zavarava da bi on već sledeće sezone mogao da igra NBA ligu. Toronto je pak uspeo da napravi ozbiljnog igrača od Freda Van Vlita, a i oko njega su kružila manje više iste sumnje kao i oko Pokuševskog: nema fiziku, nije čvrst u odbani…

Podsetimo, i Denver je nedavno na zvaničnom Instagram profilu hvalio Pokuševskog, dok Džon Holinger s uglednog "Atletika" pominje i Boston i Bruklin. Čak postoji sumnja u mogućnost da ga Oklahoma uzme, iako se za njeno interesovanje odavno zna kao što se zna da je Tander poprilično ozbiljan kandidat.

Bilo kako bilo, Pokuševski je spreman za odlazak "preko bare", a ako je suditi po novom odelu koje je odabrao za ceremoniju, biće jedan od najvećih šmekera tamo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading