TOTALNI HAOS U KATARU: Katastrofalna organizacija dovela do STAMPEDA, ima POVREĐENIH navijača! (FOTO)

Autor:

Sport

20.11.2022

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ružne scene već prvog takmičarskog dana.

TOTALNI HAOS U KATARU: Katastrofalna organizacija dovela do STAMPEDA, ima POVREĐENIH navijača! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Navijači u Kataru

Svetsko prvenstvo u Kataru počelo je utakmicom u kojoj su se sastali domaćin i selekcija Ekvadora.

Događaje sa prvog dana Mundijala možete pratiti na lajv-blogu Republike.

Republika
 

Neposredno pre ovog meča došlo je do velikog problema u kom je nekolicina navijača povređeno.

Širom Katara organizovane su fan zone u kojima navijači mogu da prate meč, a u jednoj od njih, usled katastrofalne organizacije, došlo je do velikih problema.

U pitanju je zona u Al Bidi gde su mnogi pohrlili kako bi gledali meč između Katara i Ekvadora. Policija nije dobro organizovala događaj i pustila je mnogo više navijača u zonu navijača nego što se očekivalo. Nastala je panika i velika gužva. O stampedu pišu i pojedini strani mediji, kao i da ima povređenih, ali se za sada koji je broj u pitanju.

Sve se na kraju završilo bez velike tragedije i niko nije izgubio život i pored toga što je situacija bila alarmantna.

 

 

Veliki incident već prvog takmičarskog dana govori u prilog tome da se organizatori nisu najbolje snašli i da nas zanimljive situacije tek očekuju. 

Novinar "Rojtersa", Osjan Šajn, ovako je opisao situaciju u Dohi.

- Haotične scene dogodile su se unutar i izvan fan festivala u Al Bida Parku u Dohi u nedelju sat vremena pre početka otvarajućeg meča između Katara i Ekvadora nakon što su organizatori dozvolili da previše navijača preplavi lokaciju.

Nastala je panika i velika gužva, a o stampedu su izveštavali i strani mediji, među njima i irski "RTE fudbal", kao i da ima povređenih, ali se za sada koji je broj u pitanju.

Inače, za tu lokaciju je predviđeno da primi 40.000 navijača, a prema pojedinim navodima skupilo se barem 60.000 ljudi.

 

 

Puno kontroverze viđeno je i na prvom meču kada je poništen pogodak Ekvadoru zbog navodnog ofsajda. Nakon samo pet minuta utakmice, reprezentacija Ekvadora je stigla do gola, a strelac je bio Ener Valensija, legenda južnoameričke selekcije. Nakon faula i centaršuta, usledila je gužva u kaznenom prostoru, a veliku grešku golmana Katara iskoristili su fudbaleri u žutim dresovima, koji su preko Valensije stigli do gola.

Ipak, iako su svi očekivali brz nastavak igre, pošto je delovalo da nema ništa sumnjivo u ovoj situaciji, Daniele Orsato, glavni sudija utakmice, dao je znak da se pričeka sa nastavkom igre. A onda je i pokazao da je golu prethodio ofsajd, pa je slavlje Ekvadora zaustavljeno. Pogledajte kako je ta situacija izgledala:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading