VELIKA KONTROVERZA NA STARTU: Da li je Ekvadoru opravdano PONIŠTEN pogodak? (FOTO)

Autor:

Sport

20.11.2022

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije prošlo ni pet minuta, a već smo videli izuzetno sumnjivu situaciju u Kataru

VELIKA KONTROVERZA NA STARTU: Da li je Ekvadoru opravdano PONIŠTEN pogodak? (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Katar - Ekvador

Svetsko prvenstvo u Kataru počelo je danas, a prva utakmica je počela u 17 časova, utakmicom između domaće selekcije i reprezentacije Katara.

Sva dešavanja prvog dana na Mundijalu možete pratiti na live blogu.
Republika

Nakon samo pet minuta utakmice, reprezentacija Ekvadora je stigla do gola, a strelac je bio Ener Valensija, legenda južnoameričke selekcije. Nakon faula i centaršuta, usledila je gužva u kaznenom prostoru, a veliku grešku golmana Katara iskoristili su fudbaleri u žutim dresovima, koji su preko Valensije stigli do gola.

Ipak, iako su svi očekivali brz nastavak igre, pošto je delovalo da nema ništa sumnjivo u ovoj situaciji, Daniele Orsato, glavni sudija utakmice, dao je znak da se pričeka sa nastavkom igre. A onda je i pokazao da je golu prethodio ofsajd, pa je slavlje Ekvadora zaustavljeno.

Situacija je bila izuzetno kontroverzna. Jedan igrač Ekvadora, tačnije njegovo koleno, bilo je ispred lopte i golmana Katara, da bi on potom odigrao glavom, pre asistencije kod gola. To se u prenosu nije najbolje videlo, a na ponovljenom snimku se čini da je odluka VAR sobe ipak bila ispravna.

Međutim, samo 11 minuta kasnije, Ekvador je ipak stigao do gola, pošto je Ener Valensija realizovao penal koji je i sam iznudio, pa je tako postao prvi strelac na ovom Svetskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading