Katar DAVAO MILIONE za bivšeg igrača Zvezde! Sve je bilo ZAVRŠENO, a onda se UMEŠALA FIFA!

Autor:

Sport

20.11.2022

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trebao je da igra za njihovu reprezentaciju.

Katar DAVAO MILIONE za bivšeg igrača Zvezde! Sve je bilo ZAVRŠENO, a onda se UMEŠALA FIFA!

Foto: Starsport

Đokić, Kastiljo, Trajković, Milovanović i Ailton

Svetsko prvenstvo u fudbalu ove godine se održava u Kataru i po prvi put će se igrati u novembru i decembru.

Republika
 

 

Domaća selekcija po prvi put u istoriji će se naći na smotri najboljih selekcija planete, a Katar već neko vreme pokušava da ojača reprezentaciju stranim fudbalerima.

Tako je bilo i 2004. godine kada je, bivši fudbaler Crvene zvezde, Brazilac Ailton, trebao da pojača ovu reprezentaciju. Sve je bilo završeno, pa je čak i Ailton objavio da će promeniti nacionalni tim.

Imao sam razgovor sa selektorom Katara i sve je rešeno. Odlučio sam da igram za njihovu zemlju. Odleteću u Katar i potpisaću ugovor po kome ću dobiti državljanstvo - rekao je 2004. Ailton, ali je Sep Blater odmah reagovao i stopirao taj proces.

On je pomenute 2004. godine bio u životnoj formi, imao je 30 godina i sa 26 golova vodio je Verder iz Bremena ka duploj kruni u Nemačkoj. To su želeli da iskoriste ljudi iz Katara, da ga dovedu kao pojačanje pred kvalifikacije za Mundijal 2006. godine, ali je FIFA uvela rigorozna pravila i stopirala ceo proces. Pravila su bila jasna - ako igrač nema bar dalje rodbinske veze sa nekom državom, morao je pet godina da živi u toj zemlji kako bi zaigrao za nacionalni tim, poput recimo Eduarda i Samira koji su kao Brazilci igrali za Hrvatsku ili Branimira Subašića u napadu Azerbejdžana. 

Ailton nije ispunjavao uslove, pa je ubrzo sve propalo. 

Trebao je Ailton da dobije 2,5 miliona evra kako bi obukao dres Katara. Na kraju, nije dobio novac, prešao je u Šalke, a ubrzo mu je karijera krenula nizbrdo. Dok je došlo vreme za Svetsko prvenstvo 2006. Ailton je bio van forme, sa ogromnim viškom kilograma i potpisao je na početku sezone 2006/07 za Crvenu zvezdu. Dao je četiri gola na 13 mečeva za tim sa Marakane i otišao kao jedan od najvećih promašaja ikada. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading