KRAJ ZA SAVA MILOŠEVIĆA NA KLUPI "ZMAJEVA"! Nije opravdao očekivanja! Navijači zovu legendu BiH!

Autor: M. M.

Sport

16.04.2024

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Partizana predvodio je komšijsku selekciju od septembra prošle godine.

KRAJ ZA SAVA MILOŠEVIĆA NA KLUPI "ZMAJEVA"! Nije opravdao očekivanja! Navijači zovu legendu BiH!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odlučio je da ne produži saradnju sa Savom Miloševićem, a prvi kandidat za njegovog naslednika je Sergej Barbarez, tvrdi tamošnji Klix.ba,

Milošević nije uspeo da odvede komšijski nacionalni tim na Evropsko prvenstvo, što je bio njihov cilj, pa je posledica odluka fudbalskog saveza da ne produži ugovor sa srpskim stručnjakom.

Potraga za Miloševićevim naslednikom donela je više kandidata, ali se Sergej Barbarez navodno ističe kao glavni favorit. Pedesetdvogodišnji Mostarac, inače, dosad nikada nije imao trenerski angažman, ali je već dugo želja navijača bosanske reprezentacije.


Sergej Barbarez, ikona bosanske reprezentacije, odigrao je 47 utakmica i postigao 17 golova za reprezentaciju od 1998. do 2006. godine. Počeo je karijeru u Veležu, a kasnije se preselio u Nemačku zbog ratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini. U Nemačkoj je igrao za Hanover, Union Berlin, Hansu Rosock, Borusiju Dortmund, HSV i Bajer Leverkuzen. Barbarez je bio jedan od najboljih napadača u nemačkoj Bundesligi, osvojivši titulu najboljeg strelca lige u sezoni 2000/2001.

Što se Miloševića tiče, bivši trener Partizana je na klupu "zmajeva" zaseo u septembru prošle godine, predvodio ih na pet mečeva i zabeležio četiri poraza i jednu pobedu. Kao prvi trener vodio je još i ljubljansku Olimpiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading