ZVEZDA MOŽE BEZ KVALIFIKACIJA U LŠ: Sudbina crveno-belih zavisi od Dortmunda!

Autor:

Sport

09.04.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački klub diktira budućnost.

ZVEZDA MOŽE BEZ KVALIFIKACIJA U LŠ: Sudbina crveno-belih zavisi od Dortmunda!

Foto: Starsport

Crvena zvezda je u pethodnih nekoliko godina doživela ogroman uspeh i stvorila veliku dominaciju u srpskom fudbalu. Postala je redovan učesnik evropskih takmičenja, a ovaj lep period započeo je Vladan Milojević 2017. godine, da bi Dejan Stanković i Miloš Milojević nastavili to da grade.

Takođe, osvojene su šest uzastopne titule u Superligi Srbije, kao i tri duple krune za redom. Sve je to rezultiralo da tim iz Ljutice Ljutice Bogdana ove sezone igra grupnu fazu Ligu šampiona bez kvalifikacija, što je bio veliki podvig. Međutim, nije to Zvezda iskoristila na najbolji mogući način, pošto je ispala iz grupne faze.

Ono što je sada poznato, to je da će se najelitnije evropsko takmičenje proširiti sa 32 na 36 klubova, a Zvezda neće moći ove godine da obezbedi direktan plasman. Ali, ipak postoji jedan način na koji bi crveno-beli mogli da igraju Ligu šampiona bez kvalifikacija, naravno ukoliko izabranici Vladana Milojevića osvoje domaće prvenstvo.

Naime, sudbina aktuelnog šampiona Srbije zavisi od Borusije Dortmund. Nemački klub nije ni blizu favorita za podizanje "ušatog pehara", a u Bundesligi se nalaze ispod mesta koje vode u Ligu šampiona. Međutim, postoje još uslovi koje moraju da se ispune da bi navijači bez poteškoća gledali evropske velikane na Marakani.

Ono što mora da se dogodi jeste da Dinamo Zagreb ne bude prvak Hrvatske, Kopenhagen ne bude prvak Danske, Bazel ne bude prvak Švajcarske, Slavija iz Praga ne bude prvak Češke i da Šahtjor Donjeck ne osvoji šampionat Ukrajine.

Jeste komplikovano, ali sve je izvesnije da će Zvezda morati težim putem do Lige šampiona, a to je Milojeviću itekako poznato.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading