KRAJ SARADNJE DUGE 70 GODINA! Fudbalska reprezentacija Nemačke menja sponzora!

Autor:

Sport

21.03.2024

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je do završetka jedne lepe i uspešne ere.

KRAJ SARADNJE DUGE 70 GODINA! Fudbalska reprezentacija Nemačke menja sponzora!

Foto: Tanjug/AP

Više od 7 decenija su čuvene Adidasove tri crte krasile dresove fudbalske reprezentacije Nemačke. Međutim, četvorostrukom šampionu sveta će od 2027. godine dresove proizvoditi Adidasov najveći konkurent - američka kompanija Najk

- Radujemo se saradnji sa Najkom i poverenju koje nam je dato. Buduća saradnja omogući će Fudbalskom savezu Nemačke da nastavi sa obavljanjem ključnih zadataka u predstojećoj deceniji u cilju sveobuhvatnog razvoja nemačkog fudbala. Ali jedna stvar je takođe jasna: do decembra 2026. godine daćemo sve od sebe da podelimo uspeh sa dugogodišnjim i trenutnim sponzorom Adidasom, kojem je nemački fudbal zahvalan na saradnji dugoj više od 7 decenija - izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Bern Nojendorf.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Nemačke

Povodom prekida višedecenijske saradnje, oglasio se i izvršni direktor DFB.

- Najkova ekonomska ponuda je bila daleko najpovoljnija, takođe su nas ubedili sa njihovim vizijama, u koje se ubraja i velika posvećenost amaterskom fudbalu, kao i razvoj ženskog fudbala u Nemačkoj  - stoji u saopštenju tamošnje kuće fudbala. 

Adidas trenutno plaća oko 50 miliona evra godišnje Fudbalskom savezu Nemačke, a Najkova ponuda je iznosila preko 100 miliona evra godišnje.

 

 

Reprezentacija Nemačke biće domaćin na predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu, a u grupi će se susresti sa reprezentacijama Švajcarske, Škotske i Mađarske. 

"Panceri" su jedni od glavnih konkurenata za tron Starog kontinenta, a ukoliko opravdaju ulogu favorita, postaće najtrofejnija evropska reprezentacija sa 4 titule prvaka. 

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading