SASTAVI ZA 172. VEČITI DERBI: Milojević i Duljaj otvorili karte!

Autor:

Sport

09.03.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima nekoliko iznenađenja u startnih 11.

SASTAVI ZA 172. VEČITI DERBI: Milojević i Duljaj otvorili karte!

Foto: Republika

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju igrače Partizana u 172. večitom derbiju, a treneri Vladan Milojević i Igor Duljaj otkrili su startnih 11 koji će ustrčati na teren Marakane od 17 časova.

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Stamenić, Kanga, Hvang - Ivanić, Bukari, Endijaje.


Partizan: Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Zahid, Natho – Kalulu, Goh, Saldanja.

 

 

Podsetimo, svi ljubitelji fudbala nestrpljivo iščekuju ovaj meč, a atmosfera na stadionu "Rajko Mitić" sigurno će biti nezaboravna. Ovaj derbi nosi sa sobom velika očekivanja, ali i priliku za igrače da pokažu svoje umeće i hrabrost na terenu. Sve u svemu, sigurno nas očekuje uzbudljiv fudbalski spektakl. Iako treneri ističu da je u igri još mnogo bodova, sam značaj derbija za oba kluba i navijače je neosporno veliki. Milojević naglašava da je Partizan blagi favorit kao lider na tabeli, dok Duljaj ističe da je Zvezda postala drugačija ekipa od povratka Milojevića na klupu. 

Parni valjak" je trenutno na 59 bodova, dok crveno-beli imaju 58 i nalaze se na drugoj poziciji superligaške tabele.

- Derbi kao derbi, utakmica koja je najznačajnija za naš fudbal. Dobro je da će biti pun stadion, lepo navijanje, očekujemo dobru utakmicu mada se često dešava da na derbijima ne bude kvalitetna igra. Nadam se da ćemo ovaj put uspeti da obe ekipe pokažu najbolje što mogu. Spremali smo se na najbolji mogući način, ali ništa drugačije nego za ostale utakmice. Mnogo je teže pripremati ostale utakmice nego derbi. Igrači su svesni, igrali su, znaju šta znači, utakmica nosi tri poena i ništa više, ali ima i onaj detalj, prestiž. Očekuje nas zanimljiv meč, znate da smo i u prethodnoj sa TSC-om imati kadrovskih problema. U ovom trenutku ne mogu da vam kažem ništa još, čekam današnji trening i da vidim u kakvoj situaciji ćemo biti sutra i koga ćemo imati na raspolaganju - rekao je Vladan Milojević, trener Zvezde u najavi meča.

Prethodni 171. Večiti derbi pripao je Partizanu rezultatom 2:1, a golove su postigli Bibras Natho iz penala i Mateus Saldanja za tim iz Humske, dok je čast Zvezde spasio Šerif Endiaje, kome je to bio prvenac u crveno-belom dresu.

- Nisam gledao prvi derbi, samo golove. Sasvim dve različite utakmice će biti. Komšije su prihvatile medijsku ćutnju, dosta su pažljivi nego što je to bio slučaj prošli put kada su davali jake izjave koje su motivisale moje igrače. Priča je sada drugačija, Zvezda izgleda drugačije, okolnosti su iste, a dugo niz godina Partizan nije osetio slast pobede. Nisam se bavio tom analizom. Nisam obećavao nikakve titule, već logično razmišljao da nam je potrebna evropska karta, tako sam usmerio ekipu. Karta nam je nadohvat ruke - istakao je Igor Duljaj, šef Partizanove struke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading