SADA JE SVE JASNO: OBA penala za Zvezdu su ČISTI K'O SUZA!

Autor:

Sport

04.03.2024

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekspert je otklonio sve dileme.

SADA JE SVE JASNO: OBA penala za Zvezdu su ČISTI K'O SUZA!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde su slavili protiv TSC-a u Bačkoj Topoli sa 3:1, čime su napravili i sjajnu uvertiru pred večiti derbi, a ovaj meč su obeležila i dva dosuđena penala.

Mnogo je polemike bilo u javnosti da li su kazneni udarci ispravno dosuđeni, a sudijski ekspert Zdravko Jokić nema dilemu.

Prvo je analizrao situaciju gde lopta u ruku pogađa Miloša Vulića u 16. minutu meča.

- Bilo je konsultacije kao i kod svoje ruke, da se proveri da li je bilo namere. Međutim, ovde vidimo da nema razloga da se igra prekine, zato što je došlo do udarca iza leđa igrača, došla je iza leđa i tako da... Ne može se reći da je namerno i da je bila van tela, ovo je dobro procenjeno.

Republika

Foto: Youtube/Objektiv TV

Zdravko Jokić

 

Onda se dotakao i prvog dosuđenog penala, kada je Vulić uklizao i udario loptu rukom.

- Tu ima, sudija je pokazao da je igrao rukom, ali, na kameri kad se vidi ima kontakt nogom, mi smo zamrzli taj momenat, kada na stopalo leve noge Kange, ide igrač, a posle u padu ruka klizi po travi i instrukcije su takve da ruka ne podupire telo, pa da dođe, nego je ruka podrške, ona je ruka koja klizi po travi prema lopti i vidi se da ruka ide prema lopti i tako je penal.

Ruka evidentna, ali je sudiji teže bilo da primeti nogu, jer je bilo teško za sudiju, a ovo je bilo suprotno njemu, u liniji. I jedna i druga stvar su prekršaji.

Zatim se dotakao i drugog penala za Zvezdu kada je srušen Olanjinka.

- Kod svih centaršuteva, kad ima dosta igrača u kaznenom prostoru, ceni se da li ta lopta dolazi u igrački prostr napadača, ova lopta je išla u prostor napadčaa, koji je guran sa leđa, smaknut, proleteo je ispred lopte, nije bio u poziciji da igra. U Skoku ne treba da bude jak kontakt da bi se igrač izbacio iz ravnoteže, bilo je guranje, normalno je da VAR sudija proceni, a igrač je proklizao ispod lopte. Kazneni udarac postoji - zaključio je Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading