BROJKE NE LAŽU: Evo koliko penala je suđeno ove sezone ZA i PROTIV večitih rivala!

Autor: P. Z.

Sport

26.02.2024

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda i Partizan "ratuju" saopštenjima, a evo šta statistika kaže.

BROJKE NE LAŽU: Evo koliko penala je suđeno ove sezone ZA i PROTIV večitih rivala!

Foto: Starsport

171. večiti derbi

Fudbaleri Partizana osvojili su nova tri boda u Superligi Srbije, pošto su u 22. kolu slavili na gostovanju Radniku.

Ipak, priča o meču u Surdulici nije završena poslednjim sudijskim zviždukom, već je nastavljena zvaničnim saopštenjima, pošto je u toku utakmice poništen penal koji je prvobitno dosuđen Radniku.

Prvo se oglasila Crvena zvezda, koja je optužila sudiju Srđana Jovanovića da je iz VAR sobe uticao na krajnji ishod, a potom i prvi čovek Radnika Novica Tončev. Nakon toga stigao je i odgovor iz Humske, odakle nisu ostali nemi na činjenicu da je njihov večiti rival istog dana pobedio Čukarički uz dva dosuđena jedanaesterca.

Prema tome, odlučili smo da pogledamo statistiku dosuđenih penala ove sezone u Superligi, a ona kaže da su večiti rivali i te kako privilegovani.

Naime, Crvena zvezda i Partizan dele prvo mesto po broju najstrožih kazni sviranih u njihovu korist, pošto su u 22 kola čak po deset puta i jedni i drugi stavljali loptu na belu tačku.

Daleko iza njih, na trećem mestu u ovoj kategoriji nalazi se TSC sa sedam izvedenih penala, dok je četvrtoplasirani Železničar imao duplo manje od večitih, odnosno pet.

Sa druge strane, kada su u pitanju penali dosuđeni protiv ekipa, tu večiti nisu izjednačeni. Partizan je, uz IMT, i tu na vrhu liste sa šest penala za protivnike, dok je Crvena zvezda u grupi timova koji su najređe pravili prekršaje u kaznenom prostoru, svega dva puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading