PARTIZAN SE OGLASIO SAOPŠTENJEM: Protiv nas dosuđena dva penala u Surdulici, a Zvezdi dva protiv Čukaričkog, od čega je jedan među najkomičnijim ikada!

Autor: P. Z.

Sport

25.02.2024

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub iz Humske nije želeo da ćuti.

PARTIZAN SE OGLASIO SAOPŠTENJEM: Protiv nas dosuđena dva penala u Surdulici, a Zvezdi dva protiv Čukaričkog, od čega je jedan među najkomičnijim ikada!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana osvojili su nova tri boda u Superligi Srbije, pošto su u 22. kolu slavili na gostovanju Radniku.

Ipak, priča o meču u Surdulici nije završena poslednjim sudijskim zviždukom, već je nastavljena zvaničnim saopštenjima.

Prvo se oglasila Crvena zvezda, koja je optužila sudiju Srđana Jovanovića da je iz VAR sobe uticao na krajnji ishod, a potom i prvi čovek Radnika Novica Tončev.

Ubrzo nakon toga stigao je odgovor iz Humske, pošto se sada FK Partizan oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti.

- Fudbalski klub „Partizan“ je prinuđen da se oglasi nakon utakmica koje su juče odigrane u okviru domaćeg fudbalskog prvenstva. Iako to nerado činimo, dužni smo da se oglasimo i zaštitimo Klub, stručni štab, igrače, ali i ostale časne fudbalske radnike i klubove u Srbiji.

Juče smo mogli da posvedočimo dobro poznatom maniru ponašanja jednog fudbalskog kluba, koji je nevešto pokušao da podmetanjem i besmislenim insinuacijama, uz povike ''Drž'te lopova'', dovede u zabludu fudbalsku javnost.

Na utakmici Radnik – Partizan, protiv Partizana su dosuđena dva kaznena udarca, od kojih  je prvi opravdano poništen nakon što je glavni sudija na terenu Miloš Milanović, proverom VAR snimka utvrdio da nema elemenata za kazneni udarac.

Istog dana, na utakmici u Beogradu, u korist Crvene Zvezde svirana su dva kaznena udarca, od kojih će prvi zasigurno ući u anale fudbalske igre u Srbiji, kao jedan od najkomičnijih jedanaesteraca ikada dosuđenih. Sudar glavama dva igrača koja su bila u skoku i nakon što je igrač domaćeg tima prethodno rukom udario u lice igrača gostujuće ekipe, okarakterisan je kao jedanaesterac...

Ipak to nije smetalo drugoplasiranom klubu na tabeli, da se brže bolje oglasi bestidnim saopštenjem, sa namerom da pažnju javnosti skrene sa navedene utakmice. Drznuli su se čak da u toj svojoj samoobmani napadnu i najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića, čoveka od integriteta i znanja. Kako drugačije objasniti činjenicu da sudija Jovanović uživa ogromno poverenje FIFA i UEFA, te konstantno sudi utakmice u Ligi šampiona, a po oceni Crvene Zvezde istog sudiju treba proterati iz srpskog fudbala...

Prisetimo se i da su u prošlosti iz Crvene Zvezde tražili i udaljenje iz srpskog fudbala i sudije Milorada Mažića, koji je takođe sudio utakmice najvišeg nivoa u Ligi šampiona. Očigledno je da Crvena Zvezda smatra da sudije čije je znanje, stručnost i poštenje prepoznato na svetskom i evropskom nivou od strane FIFA  i UEFA, ne mogu da sude u domaćem prvenstvu, već utakmice treba da sude oni koji su njima podobni i poslušni.

Iako je odigrano tek treće kolo nastavka prvenstva, jasno je namera Crvene Zvezde da se ništa ne prepusti slučaju i da se vršenjem pritiska na sudije i sudijsku organizaciju, utiče na rezultate utakmica i time kroji poredak na tabeli.

FK „Partizan“ će uvek stati u zaštitu svojih igrača i ostalih časnih ljudi koji rade u srpskom fudbalu! - zaključuju crno-beli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragañ

25.02.2024 19:35

Od početka drugog dela na svakoj utakmici se sviraju penali za zvezdu