MAKSIMALNA OCENA! Marko Marin za Republiku: Teže je biti direktor nego fudbaler, HTELI SMO DESNOG BEKA, ali...

Autor: V. Z.

Sport

25.02.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operativac Crvene zvezde o borbi za titulu, minulom prelaznom roku, planovima...

MAKSIMALNA OCENA! Marko Marin za Republiku: Teže je biti direktor nego fudbaler, HTELI SMO DESNOG BEKA, ali...

Foto: Dragan Kadić

Crvena zvezda je u zimskoj prelaznom roku bila prilično angažovana na fudbalskoj pijaci, a o tome je za portal Republika govorio tehnički direktor Marko Marin.

Proslavljeni nemački fudbaler, koji je ujedno bio i kapiten Zvezde, analizirao je minuli prelazni rok, a govorio je i o novim zaduženjima u klubu.

- Teško je dati ocenu za prelazni rok. Fokus je bio na izlaznim transferima. Što se toga tiče, dao bih maksimalnu ocenu. Mislim da smo odradili dobar posao. Što se ulaznih tiče, sa Sremčevićem smo dobili dobrog, mladog i perspektivnog igrača od koga mnogo očekujemo, naročito sada kada je Mijatović otišao. Rado bismo još toga uradili, cilj je bio da dovedemo beka. Pre godinu dana samo na toj poziciji imali Azarova i Viga, koji su igrali finale Kupa, ali se tako desilo da smo njih prodali i sada smatram da na poziciji beka treba još nešto da uradimo - kaže Marin i dodaje:

- Kosta Nedeljković je projektovan da bude prva opcija. Prodali smo ga, ali smo ga ostavili da igra do kraja sezone, da bude naš bonus igrač. Zato nismo puno trošili. Imamo planove za leto da se dovede bek. Zato nismo previše zapinjali. Imali smo u planu da dovedemo igrača koji može pokrivati i levu i desnu stranu na bekovskim pozicijima, bili jako blizu, pao je skoro dogovor, ali se to nije realizivalo. To je sada šansa za nove igrače. Sada imamo mladog Mimovića, koji je korektno odigrao svoju prvu utakmicu. Tu je, naravno, i Nedeljković koji se uskoro vraća iz povrede i mislim da ne bi trebalo da imamo problem na toj poziciji. Takođe, reprezentacija Srbije može puno da dobije od njega. Verujem da će da bude tema i za Evropsko prvenstvo. Da, mora još da uči i napreduje, ali ne vidim razlog da igrača sa takvim predispozicijama ne povedu u Nemačku.

Marko je gotovo iz kopački preuzeo odgovornu funkciju tehničkog direktora i šefa skauting službe.

- Mislim da je teže biti direktor nego fudbaler. Zavisi kakav si igrač (ha-ha). Kao igrač sve zavisi od tebe na terenu, koliko direktno da utičeš na igru. S druge strane, kao direktor ili trener, sportski radnik uopšte, možeš sve dobro da pripremiš, imaš dobru ideju, a na terenu se onda izdešavaju stvari na koje ne možeš da utičeš - rekao je Marin i dodao da uživa u novim zaduženjima:

- Zadovoljan sam novim poslom. Imao sam dugu, lepu karijeru, bio u mnogim zemljama, video različite kulture. To mi mnogo pomaže u ovom poslu. Poznajem mnogo ljudi, imam kontakte, volim fudbal, pratim dešavanja, s ciljem da što bolje igrače dovedem u Crvenu zvezdu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading