RADNIK PRIREDIO DRAMU U ZAVRŠNICI, PARTIZAN "PREŽIVEO" SURDULICU! Marković heroj, a umalo bio TRAGIČAR!

Autor:

Sport

24.02.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Radnika u Surdulici rezultatom 2:1 u 22. kolu Superlige Srbije.

RADNIK PRIREDIO DRAMU U ZAVRŠNICI, PARTIZAN "PREŽIVEO" SURDULICU! Marković heroj, a umalo bio TRAGIČAR!

Foto: Starsport

Mnogo teže nego očekivano Partizan je slavio na gostovanju Radniku. i loš teren u Surdulici nije omeo igrače jednog i drugog tima da pruže sjajnu predstavu, a crno-beli su
bolje počeli i prvi ozbiljnije zapretili, kada se istakao golman domaćih Ranđelović sa dve fenomenalne intervencije.

FK RADNIK - FK PARTIZAN 1:2

('95 Šovšić; '70 Marković, '92 Baždar)

 

Usledio je nešto mirniji period, da bi se situacija potpuno okrenula 15 minuta pre pauze. Radnik je "pokazao zube" i u kratkom vremenskom intervalu imao tri vrlo dobre šanse, od kojih se prilikom jedne Tomašević propisno obrukao kada je promašio gol sa dva metra.

Zamalo neuspešna akcija iz kornera za Markovića na početku drugog poluvremena bila je identična kao ona prilikom koje je Partizan poveo, ali kapiten crno-belih na ovom meču
je u međuvremenu vrlo lako mogao da umesto heroja postane tragičar.

Naime, prvobitna odluka sudije Miloša Milanovića u 59. minutu bila je da Radnik dobija penal nakon faula štopera Partizana, ali je posle gledanja VAR tehnologije istu poništio, što će nesumnjivo izazvati dosta bure ponovo.

Nedugo potom usledio je i pomenuti odlučujući trenutak meča. Marković je "zakucao" loptu u mrežu, a Igoru Duljaju sigurno "pao" veliki kamen sa srca. 

Iako se činilo da će tu biti kraj uzbuđenjima, Partizan je, ipak uz muku kasnije, potvrdio pobedu golom Sameda Baždara u nadoknadi vremena. Surduličani su jeftino izgubili loptu, špic Partizana je to vrlo lepo iskoristio, a ispostavilo se kasnije da ih je ta greška kostala mnogo više nego što su mislili.

Samo minut nakon toga, grobari su opet morali da "grizu nokte" nakon što je ovog puta bez mogućnosti poništavanja penal za Radnik dosudio Milanović. Jedanaesterac je realizovao Šovšić, ali jednostavno nije bilo dovoljno vremena za Radnik da dođe do boda.

Fudbaleri Partizana u sledećem kolu dočekuju Železničar, dok Radniku sledi nastavak grčevite borbe za opstanak u Nišu.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

95. minut - Ipak nije kraj! Sa bele tačke smanjio je Šovšić na 2:1! Kakva "luda" završnica u Surdulici!

Republika

Foto: Starsport

Slavlje nakon gola

92. minut - Tačku na pitanje pobednika stavlja Samed Baždar! Nakon velike greške u odbrani Radnika Baždar je ostao potpuno sam ispred Jovanovića i lako i elegantno poslao loptu u mrežu nakon driblinga.

90. minut - Igraće se šest minuta nadoknade.

80. minut - Baždar je mogao sve da reši. Goh je centrirao veome dobro, a usamljeni napadač Partizana je glavom loptu poslao svega nekoliko centimetara pored gola.

74. minut - Žuti karton je dobio Bojan Kovačević.

70. minut - Gol postiže Marković! Kakav preokret za kapitena Partizana - od ponora do sjaja! Vrlo sličnu šansu imao je već ranije, ali je ovog puta bolje reagovao glavom i doneo prednost gostima.

 

 

63. minut - Definitivno u ovim momentima Radnik dominira na terenu. Duronjić je propustio ogromnu šansu, a mogao je da postigne veoma lep pogodak iz voleja.

61. minut - Ne ipak! Sudija je nakon gledanja VAR tehnologije promenio odluku i nema jedanaesterca.

59. minut - Penal za Radnik! Svetozar Marković je ispao, pa je morao da reaguje i povuče Zajmovića, a sudija Miloš Milanović je pokazao na belu tačku!

49. minut - Ubedljivo najbolja prilika za Partizan od početka meča. Kapiten Marković je dočekao centaršut na drugoj stativi, glavom već savladao golmana Radnika, ali je Gašić iskočio i herojski spasao čist gol crno-belih.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

 

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44. minut - Još jedna sjajna prilika za Surduličane. Posle pometnje ispred gola šutirao je Šovšić, ali je krajnjim naporima to odbranio Jovanović.

41. minut - Kakva prilika za Radnik! Šta je promašio Tomašević - dobio je loptu na dva metra ispred gola, nije mogla da ga isprati odbrana crno-belih, ali je promašio fudbal. Na kraju je podignuta zastavica, pa je to olakšavajuća okolnost.

39. minut - "Pokazuje zube" i domaća ekipa. Gašić je šutirao iskosa, ali to nije bio težak posao za Jovanovića.

Republika

Foto: Starsport

Radnik - Partizan

31. minut - Evo novog uzbuđenja. Antić je uputio jedan vrlo nezgodan udarac ka golu domaćina, lopta je malo "varala" golmana Radnika zbog neravnog terena, ali je završila van okvira.

20. minut - Partizan uglavnom dominira na terenu, ali se Radnik organizovano brani.

13. minut - Goh je pokazao zavidnu tehniku, dodao do Natha, ali je njegov udarac uspeo da zaustavi još jednom golman Radnika. Dobra prilika usledila je i nakon toga iz kornera, ali je Ranđelović uhvatio loptu a potom se požalio na povredu.

6. minut - Fenomenalna prilika za Partizan. Sjajno su kombinovali Natho i Baždar, ali je udarac špica koji menja Saldanju zaustavio Ranđelović.

4. minut - Tomašević je igrač koji je prvi zapretio na meču. Hvatao je volej, ali je prebacio gol koji čuva Jovanović.

POČEO JE MEČ

PRE MEČA

 

 

13:10 - Ovako izgledaju sastavi obe ekipe.

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović – Sadik, Milićević, Oreščanin, Gašić – Hajdarević, Šovšić – Duronjić, Jović, Tomašević – Zajmović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Kovačević, Marković, Antić - Ovusu, Zahid - Kalulu, Natho, Goh - Baždar

12:45 - Dobrodošli na naš lajv-blog. Podsetimo, Partizan će danas biti oslabljen neigranjem trojice prvotimaca - Nemanje Nikolića, Mateuša Saldanje i Ksandera Severine. UVOD

Fudbalski klub Partizan od 13:45 časova igra utakmicu 22. kola Superlige Srbije protiv Radnika u Surdulici. Ekipa Igora Duljaja stigla je u petak veče u Surdulicu gde su ih navijači dočekali na spektakularan način. Bakljada i pesme pratile su autobus crno-belih do smeštaja, pokazujući veliku podršku timu.

 

 

Reč je o duelu lidera prvenstva i poslednjeplasirane ekipe na tabeli najvišeg razreda srpskg fudbala. Prvi susret ovih timova, pre nešto više od pet meseci na stadionu u Humskoj obilovao je uzbuđenjima, a Partizan je do tri boda stiga oposle retko viđenog preokreta. Surduličani su već od 28. minuta vodili sa 2:0, golovima Mateje Gašića i Borka Duronjića, a kada je u 43 minutu isključen igrač domaćih Aleksandar Šćekić činilo se izvesnim da će Radnik drugu godinu zaredom odneti bodove sa "crno-bele strane Topčiderskog brda.

Tako nisu mislili igrači Partizana, a preokret je stigao u režiji Kristijana Belića, Bibarsa Natha i Mateusa Saldanje. Partizan je u 21. kolu pobedio novajliju u ligi, IMT sa novog Beograda ubedljivim rezultatom 5:3, dok je Surdulica poražena minimalnim rezultatom na gostovanju TSC.

Republika

Foto: Starsport

Ksander Severina

Crno-beli su pred ovaj duel imali određene probleme u ekipi, pošto je zbog neisplaćenih dugovanja Humsku napustio Ksander Severina. Na poslednjoj konferenciji za medije akcenat je bio na tome.

- Znate kako, za mnoge stvari je dovoljan razgovor. Mora da se priča sa igračima. Ja kada sam dočekivao igrače na aerodromu, pravio se cirkus od toga, trener Partizana dočekuje igrače, vodi ih na preglede, tamo-amo. Važno je da im poklonite pažnju. Nikada ne znate, ako postoji problem, možete razgovorom da sve rešite. Moramo da znamo šta se njima dešava. Kad smo se vratili, čuo sam da naš igrač Kastiljo živi i dalje u SC Teleoptik. Dakle, 20 dana. Ili smo neodgovorni, nesposobni, 20 dana je prošlo, da li je nađen stan... Ne može neko da mi kaže "Ej, nedeljom ne radim, moje radno vreme je ponedeljak-petak" - rekao je Igor Duljaj pred ovaj meč.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading