DULJAJ PRESEKAO: Ovo je Partizanovih 11 za prolećni deo sezone!

Autor: P. Z.

Sport

08.02.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strateg crno-belih spremio taktiku da osvoji titulu.

DULJAJ PRESEKAO: Ovo je Partizanovih 11 za prolećni deo sezone!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana imaju iza sebe turbulentni prvi deo sezone, u kom su se na početku obrukali u Evropi, a na kraju su uspeli da se okite jesenjom titulom u Superligi Srbije.

Izabranike Igora Duljaja na proleće očekuje velika bitka sa Crvenom zvezdom za pehar državnog prvaka, a sudeći po pripremnom periodu, može se zaključiti koji će biti glavni aduti "parnog valjka" u toj borbi.

Temperamentni stručnjak gotovo sigurno neće odstupati od svoje proverene formacije 4-2-3-1, a ono što je definitivno je i da će na proleće zakucan među stativama biti Aleksandar Jovanović.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Jovanović

Odlaskom Mihajla Ilića, štoperski tandem trebalo je da čine kapiten Svetozar Marković i pojačanje iz kragujevačkog Radničkog Nikola Miličić, ali se njegovom povredom u startnoj postavi otvara mesto za Nejtana de Medinu. Po bokovima u zadnjoj liniji ne bi trebalo da bude promena u odnosu na jesen, kada je po desnoj strani špartao Aranđel Stojković, a po levoj Nikola Antić.

Na poziciji defanzivnog veziste nije poznato koji bi od novajlija trebalo da bude starter, ali se malo veće šanse daju Denilu Kastilju, u odnosu na Leonarda Ovusua i to zbog toga što je u pitanju bonus igrač. Pored njega, sa nešto ofanzivnijim zadacima naći će se Bibars Natho.

Republika

Foto: Starsport

Bibars Natho

U liniji iza napadača, sigurni su Aldo Kalulu na levom krilu i Gajas Zahid na poziciji desetke, dok bi po desnoj strani trebalo da igra Jung-Džun Goh, ali svoju šansu čeka i Ksander Severina.

Što se mesta centarfora tiče, tu nikakve dileme nema, pošto će udarna igla Partizana biti prvi strelac Superlige Mateus Saldanja.

Republika

Foto: Starsport

Mateus Saldanja

Prema tome, postava partizana na prolećnoj premijeri protiv Javora u Ivanjici (subota, 14) trebalo bi da izgleda ovako:

Jovanović - Stojković, Marković, De Medina, Antić - Kastiljo, Natho - Goh, Zahid, Kalulu - Saldanja.

Naravno, do ove sezone tako nešto ne bi bilo moguće zbog prevelikog broja stranaca, ali je prošlog leta odlučeno da se igrači sa papirima Evropske unije vode kao domaći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading