BRITANCE I NEMCE NIŠTA NE INTERESUJE: Vučić - Zato sam i pitao Amerikance oko Dejtonskog sporazuma

Autor:

Vesti

02.05.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u Savetu Evrope

BRITANCE I NEMCE NIŠTA NE INTERESUJE: Vučić - Zato sam i pitao Amerikance oko Dejtonskog sporazuma

Foto: Printscreen RTS


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je svoje stavove o situaciji u Savetu Evrope tokom gostovanja u Dnevniku RTS. On je istakao da nema prevelika očekivanja od delovanja Saveta Evrope, posebno ističući da Velika Britanija nije pokazala interesovanje za pitanja koja ih se tiču. Vučić je kritikovao njihovu pasivnost, navodeći da je čak i Amerikancima postavljao pitanja o Dejtonskom sporazumu, s obzirom na njihovu zainteresovanost za objašnjenje oko kršenja ovog sporazuma.

 Što se tiče Saveta Evrope nemam prevelika očekivanja. Velika Britanija je sada preuzela palicu, šta god ih pitate ništa ih ne interesuje. Nisam ja slučajno pitao Amerikance, jer znam da je njima stalo do objašnjenja oko Dejtonskog sporazuma. Ja ih pitam - zašto ste dozvolili brutalno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, jer ja znam da oni znaju da je to kršenje. Naše partnere Nemačku i Veliku Britaniju ništa i ne pitam.



Predsednik Vučić nije propustio priliku da izrazi svoje nezadovoljstvo prema Velikoj Britaniji, ističući da je ona preuzela "palicu" u Savetu Evrope, ali da je bezinteresantna za postavljena pitanja. Očigledno nezadovoljan njihovim stavom, Vučić je naglasio da neće oklijevati da postavlja pitanja Amerikancima, dok Nemačku i Veliku Britaniju nije ništa ni pitao.


Jedna od centralnih tema razgovora bila je brutalno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, a predsednik Vučić je istakao da je uputio pitanja Amerikancima u vezi sa ovim pitanjem, s obzirom na njihovo znanje o situaciji. Njegovo insistiranje na ovoj temi ukazuje na ozbiljnost situacije i značaj Dejtonskog sporazuma za region.


Iz iznetih stavova predsednika Vučića može se zaključiti da postoji ozbiljna zabrinutost u vezi sa situacijom u Savetu Evrope, kao i da postoje određene sumnje u angažovanje Velike Britanije i Nemačke po pitanjima od značaja za region. Takođe, naglašava se važnost poštovanja Dejtonskog sporazuma, koji predstavlja ključni faktor mira i stabilnosti u regionu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Ortang

02.05.2024 20:13

Stari krvnici ponovo se udružuju protiv Srbije i raspaljuju region. Ali ovo nisu 90te godine, mi nismo država u raspadu ili na kolenima, tako da neće biti sve glatko kako su zamislili.

Maja

02.05.2024 20:40

To su zemlje koje gledaju samo svoje interese.

Tanja

02.05.2024 21:06

Baš njih briga za naš narod na Kosovu i Metohiji.Bitno je da čuvaju svoje čedo Kurtija .

Tanja

02.05.2024 21:06

Britanci i Nemci ne vole nasu zemlju Srbiju i od njih ocekujemo sve.