Vučić pristao na pomeranje Vaskršnjeg sabora zbog razgovora sa Dodikom! Šta se krije iza ovog dogovora?

Autor:

Vesti

29.04.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razfovor sa prvim čovekom Republike Srpske

Vučić pristao na pomeranje Vaskršnjeg sabora zbog razgovora sa Dodikom! Šta se krije iza ovog dogovora?

Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Tokom svog obraćanja javnosti, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izneo je detalje o svom razgovoru sa prvim čovekom Republike Srpske, Miloradom Dodikom. Vučić je istakao da je imao dug razgovor sa Dodikom, tokom kog je ovaj tražio da se Vaskršnji sabor privremeno odloži kako bi zajedno doneli racionalne odluke nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici. Predsednik je naglasio da je prihvatio ovaj predlog.

- On je tražio od mene da pomerimo Vaskršnji sabor na trenutak da bismo mogli da zajednički rezonujemo, racionalizujemo i donosimo racionalne odluke posle donošenja Rezolucije o Srebrenici. Ja sam to prihvatio - izjavio je Vučić.



STAV REPUBLIKE SRBIJE

U svom obraćanju, predsednik Vučić istakao je da je stav Republike Srbije jasan - priznaje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i Republike Srpske, te istovremeno traži poštovanje Dejtonskog sporazuma. Takođe, predsednik je ponovno upitao američke partnere zašto podržavaju kršenje Dejtonskog sporazuma.

PODRŠKA DEJTONSKOM SPORAZUMU

U kontekstu podrške Dejtonskom sporazumu, Vučić je naglasio važnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu, te istakao da je neophodno poštovati postignute sporazume i rešenja koja su proizašla iz Dejtona. Ovaj stav predsednika Srbije jasno ukazuje na opredeljenje za očuvanje mira i stabilnosti na Balkanu.

ZAHTJEV ZA RACIONALNIM ODLUKAMA

Pomeranje Vaskršnjeg sabora radi donošenja racionalnih odluka nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici predstavlja zanimljivu inicijativu koja ukazuje na potrebu za temeljnim razmatranjem pitanja od značaja za region. Ovaj korak pokazuje spremnost za dijalog i traženje održivih rešenja u kontekstu osetljivih pitanja.

ZAŠTITA TERITORIJALNOG INTEGRITETA

Naglašavanje podrške teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, kao i Republike Srpske, predstavlja ključnu tačku u spoljnoj politici Srbije. Ovaj jasan stav predstavlja osnovu za izgradnju stabilnih odnosa sa susednim zemljama i doprinosi očuvanju mira i bezbednosti u regionu.

U svetlu ovih događaja, jasno je da su dijalog, poštovanje postignutih sporazuma i očuvanje stabilnosti ključni elementi spoljnopolitičkog delovanja Republike Srbije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Ivanka

29.04.2024 19:04

Važno je doneti odgovorne i promišljene odluke kojima ćemo sačuvati mir i stabilnost u regionu.

Ina

29.04.2024 19:06

Vucic zna sta radi, treba da mu verujemo.

duka

29.04.2024 19:13

jedva cekam taj skup bice to velicanstveni skup sa bracom preko drine

Minja

29.04.2024 19:17

Srpski sabor je prava stvar i pravo vreme jeste odmah posle rezolucije da se odmah ponište medijski efekti koji su pokušani da se naprave donošenjem rezolucije.