"SRBIJA JE UZ ROBERTA FICA, NJEGOVU PORODICU I SLOVAČKI NAROD"! Ministar Đurić se čuo sa kolegom iz Slovačke i pružio mu podršku!

Autor:

Vesti

16.05.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jučerašnji napad na slovačkog premijera bio je napad na celokupno ljudsko društvo, demokratske vrednosti i principe koje svi treba da poštujemo, istakao je Đurić.

"SRBIJA JE UZ ROBERTA FICA, NJEGOVU PORODICU I SLOVAČKI NAROD"! Ministar Đurić se čuo sa kolegom iz Slovačke i pružio mu podršku!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Marko Đurić, ministar spoljnih poslova, oglasio se na svom X nalogu povodom atentata na premijera Slovačke Roberta Fica.

 

 

- Pozvao sam svog kolegu ministra spoljnih poslova Slovačke Juraja Blanara, kako bih izrazio svoju zabrinutost i pružio podršku premijeru Robertu Ficu - napisao je Đurić i dodao:

- Jučerašnji napad na slovačkog premijera bio je napad na celokupno ljudsko društvo, demokratske vrednosti i principe koje svi treba da poštujemo. Srbija stoji uz Roberta Fica, njegovu porodicu i slovački narod u ovim teškim vremenima.

Podsećamo, atentat na Roberta Fica dogodio se u sredu nakon sednice vlade. Premijer je izašao u javnost koja ga je pozdravila, nakon čega se začulo nekoliko pucnjeva. Ispostavilo se da je strelac bio 71-godišnji muškarac po imenu Juraj Cintula. iz grada Levice, koji je nakon toga priveden.

Prema informacijama iz bolnice u Banskoj Bistrici, premijer Slovačke, Robert Fico, operisan je i doktori su uspeli da ga stabilizuju tokom noći, ali njegovo stanje je i dalje kritično.

Operacija je trajala pet sati, učestvovala su dva operativna tima. Pacijent je imao višestruke rane od vatrenog oružja. U ovom trenutku njegovo stanje je stabilno, ali veoma teško, saopteno je

Ministar odbrane, Robert Kalinak, rekao je da je situacija veoma ozbiljna.

- Doktori su uspeli da ga stabilizuju i čine sve da mu bude bolje, ali on je i dalje u veoma ozbiljnom stanju - naveo je Kalinka.

Zdravstveni analitičar, Martin Smatana, pokušao je da objasni informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

- Stabilizacija znači da su vitalne funkcije pacijenta trenutno pod kontrolom i nisu direktno ugrožene. Međutim, rana od vatrenog oružja može da bude toliko teška da je pacijent i dalje u kritičnom stanju i njegov život je u opasnosti - napisao je Smatana.

Bonus video

.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragana

16.05.2024 20:19

Podrška slovačkom premijeru i brz oporavak!