DINAMOVE HULIGANE PUŠTAJU IZ GRČKIH ZATVORA: "Ko BBB garantuje sigurnost?!" Očekuju sporadične NAVIJAČKE AKCIJE!

Autor: M. M.

Sport

09.12.2023

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud u Atini doneo rešenje o ukidanju istražnog postupka.

DINAMOVE HULIGANE PUŠTAJU IZ GRČKIH ZATVORA: "Ko BBB garantuje sigurnost?!" Očekuju sporadične NAVIJAČKE AKCIJE!

Foto: Tanjug/AP

Privođenje navijača u Atini

Hrvatski mediji pišu da će 20-ak pripadnika Bed blu bojsa, odogovrnih za avgustovske nerede u Atini kada je ubijen navijač AEK Mihalis Kacuris, biti uskoro pušteni iz grčkog zatvora.

Oni će biti prvi oslobođeni od ukupno 102 uhapšena huligana zagrebačkog Dinama, pošto je sud u Atini doneo rešenje o ukidanju istražnog postupka. Ukupno će biti oslobođeno oko 40 prestupnika, dok se kod ostalih i dalje vodi postupak.

- O svakom predlogu sud odlučuje zasebno, a do sada su donesene identične odluke.  Istražni zatvor se ukida i određuje se jemstvo koje je između 1.000 do 2.500 evra - govore saznanja "Jutarnjeg lista".

Takođe, osim što su pušteni uz jemstvo, sud svima izriče meru zabrane prisustva svim sportskim događajima u Grčkoj.

Hrvatski advokat Veljko Miljević govorio je za tamošnje medije o mogućnosti da BBB budu napadnuti nakon izlaska iz zatvora. On smatra da se može očekivati neka sporadična akcija koja bi mogla biti uperena u pojedinca, ali sumnja da će biti napadnuta grupa navijača.

- Zna se koliko ljudi izlazi i kad oni izlaze. Tu je sigurno suradnja grčkog suda s grčkom policijom. Siguran sam da ih neće pustiti sve u istom trenutku, mora biti programirano puštanje te se zna tko dalje preuzima odgovornost za njihovu sigurnost -  poručio je Miljević, dok ministar pravosuđa Ivan Malenica dodao:

- Treba nam strpljenje da sačekamo odluke grčkih sudova, ali, evo, nadamo se i verujemo u najbolje, da će Bed blu bojsi za Božić biti kući - poručio je Malenica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading