OŠIŠANI DO GLAVE I U KOMBINEZONIMA! Osumnjičeni za ubistvo male Vanje promenili lični opis u zatvoru - NEPREPOZNATLJIVI IZVEDENI PRED SUDIJU!

Autor:

Hronika

06.12.2023

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorica osumnjičenih za dvostruko ubistvo u Severnoj Makedoniji, koji se nalaze u istražnom zatvoru, izvedeni su pred istražnog sudiju za značajno promenjenim ličnim opisom i bez brendirane gardarove, a direktor skopskog zatvora Filip Andov kaže da je to iz higijenskih i bezbednosnih razloga, ali i da nisu imali izbora, jer pravila diktira lično.

OŠIŠANI DO GLAVE I U KOMBINEZONIMA! Osumnjičeni za ubistvo male Vanje promenili lični opis u zatvoru - NEPREPOZNATLJIVI IZVEDENI PRED SUDIJU!

Foto: facebook, printskrin/skopje1.mk

Osumnjičeni Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, zajedno sa ocen ubijene 14-godišnje devojčice Vanje Gjorčevske, Aleksandrom, izvedeni su pred istražnog sudiju juče u pratnji jakog policijskog obezbeđenja, ošisani na nularicu, bez brada i u zatvorskim kombinezonima sa pognutim glavama.

Direktor Andov pojašnjava da im je u pritvoru uskraćeno pravo izbora s obzirom na to da je reč o teškom krivčnom delu otmice i ubistva devojčice Vanje i ubistva 74-godišnjeg Panča Žežovskog.

Andov ističe da zatvor ima Pravilnik za osumnjičene za ovakva monstruozna dela, koji donosi direktor, a sada je to on.

- Ja sam taj koji daje smernice o skladištenju, raspoređivanju, korišćenju dozvoljenih predmeta, pogodnostima, fizičkom izgledu i upotrebi garderobe. U Makedoniji do sada nisu zabeležena ovakva gnusna dela, tako da niste mogli ni da budete upoznati sa takvim uredbama i smernicama zatvora, a možda ih neko od mojih prethodnika nije sprovodio - rekao je Andov za skopski Slobodni pečat.

Dodao je da će tako biti i ubuduće sve dok je on direktor zatvora i dok bude ovakvih teških krivičnih dela nasilja ili terorizma.

- Razlozi zbog kojih su im glave obrijane su higijenski, ali i bezbednosni, radi lakšeg pregleda povreda ukoliko dođe do povrede. Njima je uskraćeno pravo da biraju da nose frizuru ili brendiranu garderobu - jasan je Andov.

Bezbednost pritvorenika je, kaže, obezbeđena i tako što su oni u odvojenim ćelijama, ne znaju ko se gde od njih nalazi i ne mogu da se vide.

Slobodni pečat saznaje da su trojica od četvorice osumnjičenih kobnu noć pre otmice i ubistva Vanje proveli u sedištu političke stranke čiji su bili članovi, zajedno sa prvoosumnjičenim za ovo monstruozno krivično delo Ljupčom Palevskim Palčom, koji je predsednik stranke Desno.

Palevski, koji je bio u bekstvu i za kojim je bila raspisana međunarodna poternica, juče je uhapšen u Turskoj

Stefan Dimovski, koji je vozio Palevskog osumnjičen je za pomaganje i podržavanje zločina, očigledno je simpatizer ili član političke stranke Desno, na šta ukazuje to da je na društvenim mrežama objavljivao snimke dok je vozio Palevskog preko Bugarske do Turske belim luksuznim „lend roverom”.

Slobodni pečat piše da su u pretresima objekata tokom istrage u Skoplju pronađena dva pištolja, koje će stručnjaci ispitati da li je iz njih pucano u Vanju i Panča. Pronađen je i Vanjin mobilni telefon. Obdukcije su završene i sahrane su obavljene. Tužilaštvo ih, međutim, neće zvanično saopštiti rezultate, već će ih predstaviti na samom suđenju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading