OD KRVNIKA NAPRAVILI ŽRTVU? TRAŽE PRAVDU ZA VANJINOG UBICU: Bruka i sramota zbog ovoga što dele - Palevski nevino optužen za brutalno žrtvovanje života?

Autor: T.V.

Hronika

06.12.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palčo, prvoosumnjičeni i predsednik stranke "Desna", postao je predmet polemika na internetu, a jedna od grupa nosi naziv "Pravda za Palča".

OD KRVNIKA NAPRAVILI ŽRTVU? TRAŽE PRAVDU ZA VANJINOG UBICU: Bruka i sramota zbog ovoga što dele - Palevski nevino optužen za brutalno žrtvovanje života?

Foto: Makedonska policija, Društvene mreže

Ubistva četrnaestogodišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja i Panča Žežovskog (74) iz Velesa potresla su Makedoniju, a sinoć je stigla informacija da je Ljupčo Palevski Palčo, glavni osumnjičeni za ova dva zločina, uhvaćen u Turskoj.

Naime, nakon toga na društvenim mrežama se pojavljuju grupe koje zahtevaju "pravdu za Palča" u slučaju ubistava četrnaestogodišnje Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog u Makedoniji.

Palčo, prvoosumnjičeni i predsednik stranke "Desna", postao je predmet polemika na internetu, a jedna od grupa nosi naziv "Pravda za Palča, pravda za Vanju, pravda za Pančeta, pravda za Makedoniju".

Grupa, formirana juče, okuplja pojedince koji izražavaju podršku Palču, nazivajući ga "pravim makedonskim patriotom". Ova pojava izaziva različite reakcije u društvu, s obzirom na tešku optužbu koja stoji iza njegovog imena.

Foto: Društvene mreže

 

- Svi mi koji poznajemo Palča lično znamo da je on nevino optužen za jezivo i monstruozno ubistvo Vanje. Znamo da im je, zajedno sa nekim od njegovih najbližih saradnika, nametnut slučaj u kojem su brutalno žrtvovali živote dece. Oduzeli su detetu mladost, radost koju mu život donosi, potomstvo, sreću da bude deo njegovih najmilijih, drugova i prijatelja... Stvorili su neprijateljsko i nasilno javno mnjenje, stvorili potencijalna čudovišta koja su spremna da rastrgne nevino optuženog Palču kao što bi učinio najkrvožedniji vuk. Potencijalni monstrumi će isto uraditi i sa svim Palčovim poznanicima i saradnicima. Dragi Makedonci, dragi sugrađani, dragi prijatelji i dušmani, molim vas spustite glave, samo tako ćemo moći da se izborimo za istinu, da pronađemo prave monstrume koji su ubili Panča i Vanju. Samo tako ćemo moći da saznamo ko su ideolozi, organizatori i izvršioci ovih jezivih, brutalnih i političkih ubistava. Životi Panča i Vanje su veoma skupi i zločin je da za njih odgovaraju nevini Makedonci - stoji u objavi sa profila "Toni Desna", kreatora i administratora grupe.

Na profilu "Toni Desna" nema objava, ali ima 349 prijatelja. Među njima nije profil Ljupča Palevskog. U grupi se, osim što traže pravdu za Palču, ne pominje ime nijednog drugog optuženog.

Podsetimo, Vanja je, kako sumnja policija, oteta iz zgrade u kojoj je živela oko 7.30 ujutru. Otmičari, na čelu sa Palevskim, vezali su je i gurnuli u auto.

Tri sata nakon otmice, ona je ubijena. Policija sumnja da su se otmičari uspaničili jer je njena majka rano sve prijavila i oglašavala se u medijima.

Ubili su Vanju, a Palevski je pobegao, da bi konačno sinoć bio uhapšen. Troje uhapšenih je priznalo učešće u zločinu, dok je Vanjin otac negirao umešanost.

Vanjina majka Zorica je ranije za medije rekla da sumnja da joj je ćerka oteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
PARTIJA ATENTATORA I NASILNIKA

06.12.2023 16:42

VMRO POKUSAVA DA MINIMIZUJE OVAJ MONSTRUOZNI CIN PALEVSKOG . ONI SU ZLO NE SAMO MAKEDONIJE VEC I REGIONA.

KUMANOVCI

07.12.2023 23:37

@PARTIJA ATENTATORA I NASILNIKA - VMRO BRUKA S.Makediniju

MAKEDONCI

07.12.2023 23:38

@PARTIJA ATENTATORA I NASILNIKA - PALEVSKOM SMRTNA KAZNA! Ko ga BRANI taj nije Makedonac

BITOLCANI

06.12.2023 16:43

MICKOVSKI I PALEVSKI DVA DILERA ! PROFITERSTVO IH SPAJA. ORTACI .