MONSTRUMA KOJI JE UBIO DEVOJČICU ŠTITILA POLICIJA? Vlast alarmirana tek posle UBISTVA, a godinama tolerisala nedela

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monstrum Ljupče Palevski je stekao medijsku moć i osećaj nedodirljivosti zajedno sa svojom bandom.

MONSTRUMA KOJI JE UBIO DEVOJČICU ŠTITILA POLICIJA? Vlast alarmirana tek posle UBISTVA, a godinama tolerisala nedela

Foto: Makedonska policija, Shutterstock

Tragični događaj otmice i ubistva Vanje Gorčevske u Skoplju izazvao je duboko uznemirenje u javnosti. Otac devojčice se nalazi u pritvoru, dok se detaljno istražuje njegova uloga u ovom jezivom događaju. 

Prvoosumnjičeni za njeno ubistvo juče je uhapšen u Turskoj, a ministar unutrašnjih poslova, Oliver Spasovski, otkrio je detalje zločina koji je potresao ceo region. Spasovski je rekao da je Palevski preko Srbije i Bugarske prešao u Tursku.

Šok i ogorčenje nadvili su se nad Skopljem nakon hapšenja Ljupčeta Palevskog, prvooptuženog za monstruozno ubistvo devetogodišnje Vanje Gorčevske, nakon čega je i sve ostalo isplivalo na površinu, pa se trenutno vlast u Severnoj Makedoniji nalazi pod lupom javnosti.

Naime, monstrum Ljupče Palevski je stekao medijsku moć i osećaj nedodirljivosti zajedno sa svojom bandom.

Palevski je godinama u etru, širi govor mržnje, dobija zaštitu od vlasti i nameće se drugima.

- On i njegova banda su maltretirali ljude, iznuđivali novac i nametali uticaj - kažu u VMRO-DPMNE.

- Činjenica je da Palevski godinama nije sankcionisan, iako je pozivao na javne linčeve i vređao, što je dokaz da ga je štitio vrh vlasti. Palevski i njegova banda su pozivali na nasilje, a sve je to godinama prošlo nekažnjeno - kaže izvor.

Postavljaju se pitanja o propustima u istrazi policije Velesa, naročito u vezi sa prethodnim hapšenjem Palevskog zbog ilegalnog kopanja zlata u Demir Kapiji. 

Kako je moguće da je Palevski toliko dugo bio na slobodi? Zašto je pušten nakon što je javna tajna da je pre nekoliko meseci uhvaćen kako ilegalno kopa zlato u Demir Kapiji? Zašto ima toliko propusta u istrazi policije Velesa o ubistvu Pančea iz Velesa, pita se VMRO-DPMNE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Marko

06.12.2023 11:07

Strašno. Što je najgore, nisam ovo mogao ni da pretpostavim, jer sam često čitao njegove tekstove na fejsbuku, bio je tamo aktivan. Pisao je o političkoj situciji u Makedoniji, onda o geopolitici. Nerviraju me ovi iz VMRO-DPMNE, prave se nešto pametni. On je jedno vreme agitovao za njih, tada im nije smetao.