VANJIN KRVNIK IMAO JOŠ JEDNOG SAUČESNIKA, A OVO JE BILA NJEGOVA ULOGA? Otkriveno kako se pravdao policiji - podelio svaki korak proveden sa ubicom! (FOTO)

Autor: T.V.

Hronika

06.12.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je izjavio da je saznao za Palevskovu umešanost u ubistva 3. decembra, istog dana kada su vlasti saopštile javnosti o zločinima.

VANJIN KRVNIK IMAO JOŠ JEDNOG SAUČESNIKA, A OVO JE BILA NJEGOVA ULOGA? Otkriveno kako se pravdao policiji - podelio svaki korak proveden sa ubicom! (FOTO)

Foto: Društvene mreže, Makedonska policija

Vozač glavnog osumnjičenog za ubistvo četrnaestogodišnje Vanje Gorčevske, Ljupča Palevskog Palča, saslušan je u makedonskoj policiji, gde je izjavio da nije znao za njegove zločine sve do hapšenja.

Vozač, identifikovan kao Stefan Dimovski iz Strumice, tvrdi da je vozio Palevskog na putu od Beograda preko Bugarske do Turske, ali nije bio obavešten o njegovoj umešanosti u dva ubistva.

Stefan Dimovski je, prema izvorima iz istrage, izjavio da je saznao za Palevskovu umešanost u ubistva 3. decembra, istog dana kada su vlasti saopštile javnosti o zločinima.

Vozač je detaljno opisao svoje aktivnosti i kontakte sa Palčom, a takođe je negirao da je bio svestan ozbiljnosti situacije tokom vožnje.

Ivona Talevska, predsednica Makedonske asocijacije novinara govorila je jutros na Kurir televiziji i komentarisala uhapšenje glavnog osumnjičenog Ljupča Palevskog, koji je juče "pao" u Turskoj.

Republika

Foto: Društvene mreže

 

- U Tursku je stigao uz pomoć prijatelja, koji ga je vozio od Bugarske do Turske, prešli su preko ganičnog prelaza Gradina. Čovek koji ga je vozio je Stefan Dimovski, otac dvoje dece i uhapšen je. On je sam postavljao slike na društvenim mrežama. Uhapšen je od turskih policajaca, nakon što je simulirao da ide na aerdrom da bi napustio Tursku - ispričala je Talevska.

On je policiji sve ispričao – opisao je svaki trenutak proveden sa Palčom – osobom koju su institucije isticale kao organizatora i realizatora ubistava Pančea i Vanje, kažu izvori iz istrage.

Društvenim mrežama kruži i fotografija vozača i Palča, ali „Skoplje1” nije uspeo da utvrdi da li je snimljena i podeljena u periodu kada je osumnjičeni za organizovanje i izvršenje ubistava bio u bekstvu.

Republika

Foto: Društvene mreže

 

 

Podsetimo, Vanja je, kako sumnja policija, oteta iz zgrade u kojoj je živela oko 7.30 ujutru. Otmičari, na čelu sa Palevskim, vezali su je i gurnuli u auto.

Tri sata nakon otmice, ona je ubijena. Policija sumnja da su se otmičari uspaničili jer je njena majka rano sve prijavila i oglašavala se u medijima.

Ubili su Vanju, a Palevski je pobegao, da bi konačno sinoć bio uhapšen. Troje uhapšenih je priznalo učešće u zločinu, dok je Vanjin otac negirao umešanost.

Vanjina majka Zorica je ranije za medije rekla da sumnja da joj je ćerka oteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading