ZVEZDA U ČETVRTFINALU KUPA SRBIJE! Radnički PREGAŽEN, “petarda” PUKLA već do poluvremena! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.12.2023

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su pobedili Radnički iz Niša rezultatom 5:0 (5:0) na stadonu “Rajko Mitić”.

ZVEZDA U ČETVRTFINALU KUPA SRBIJE! Radnički PREGAŽEN, “petarda” PUKLA već do poluvremena! (VIDEO)

Foto: Starsport

Sav bes za prethodni neuspeh na evropskoj sceni, Baharov tim iskalio je na nejakim Nišlijama, koji su I posle ovog meča ostali među retkim ekipama koje nisu zatresli mrežu crveno-belih ove sezone.

Ukazao je izraelski stručnjak, kao i u prethodnom kup duelu protiv Trajala, priliku talentovanom Nikoli Kneževiću od starta utakmice i mladi vezista mu se odužio na najbolji način!

Samo 12 minuta od prvog sudijskog zvižduka Nikole Radakovića trebalo je momku rođenom 2003. godine da postigne vodeći gol za crveno-bele, a do odlaska na odmor bilo ih je još četiri. Preciznim udarcem po zemlji, Knežević je doneo vođstvo Baharovom timu.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ 5:0 (5:0)

Stadion: "Rajko Mitić".  Strelci: Knežević 12, Katai 17, Ndiaje 19, Lučić 26, Kraso pen. 37. Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad). Žuti karton: Knežević. Crveni karton: Ranđelović (pomoćni trener Radničkog) 40. minut.

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Nedeljković, Spajić (46. Degenek), Dragović, Nikolić (46. Maksimović) – Stamenić, Knežević – Katai (61. Kabić), Kraso (46. Šljivić), Lučić (46. Mitrović) – Ndiaje.

RADNIČKI: Stevanović – Jamkam, Traore (46. Pejović), Liam, Ivelja, Frei, Stojanović (46. Petrović), Vojnović (46. Bakić), Cvetković, Marjanović (61. Belaković), Stajić.

Nepunih pet minuta kasnije Aleksandar Katai je pokazao zašto ga zovu “Magiko”, prvi od dva evrogola Zvezde, majstorskim lobom je naterao golmana Stevanovića na novu kapitulaciju – 2:0.

Rešila je Zvezda da protiv Radničkog naplati za sve promašaje, pa je samo 120 sekundi posle drugog, postigla i treći gol. Učinio je to Šerif Ndiaje na asistenciju Lazara Nikolića, za nedostižnih 3:0.

Foto: Starsport

 

Još se slavlje delija nije stišalo, kada je na semaforu stajalo ubedljivih 4:0. Novi, drugi evrogol, bio je u režiji Vladimira Lučića koji je “odapeo strelu” s dobrih 15-16 metara, da bi golman Stevanović paradom samo ulepšao njegovo remek-delo.

Najubedljivije poluvreme crveno-belih zaokružio je Žan Filip Kraso golom s “bele tačke”, pošto je prethodno Ajad oborio Kataija u šesnaestercu. Bivši napadač Sent Etjena je sigurno izveo najstrožu kaznu, poslavši loptu u jednu, a mladog Dimitrija Stevanovića u drugu stranu – 5:0.

Nastavak je predstavljao odrađivanje posla, domaćin je “povukao ručnu”. Bahar je uvođenjem “rezervista” isprobao sve raspoložive snage, pa se rezultat nije menjao, a Zvezda se rutinski plasirala među osam najboljih ekipa u Kupu Srbije, dok je Radnički ostao jedini klub u poslednjih 14 mečeva, računajući sva takmičenja, koji (u dve utakmice) nije uspeo da zatrese mrežu crveno-belih.

Republika

Foto: Starsport

 

 

REZULTATI, OSMINA FINALA:

Sreda

OFK Beograd – Napredak 1:0 (0:0)

/Milivojević 66/

Radnički 1923 – Smederevo 1924 5:0 (1:0)

/Vidakov 19, Aleksić 46, Milošević 55, Tomić 81p, Adžić 84/

Čukarički – Javor 4:1 (4:0)

/Cvetković 13, Kovač 29, Sisoko 37, Ivanović 45 - Bajere 81/

Voždovac – Radnički Sremska Mitrovica 6:3 (4:0)

/Nešković 4, Vujanović 16, Žunior 21, 27, Petrović 48, Jočić 55 – Mičić 54, Tripković 62, Đukanovič 91/

Mladost GAT - Vojvodina 0:3 (0:2)

Miletić 40, Zukić 43.

Utorak

Inđija – Novi Pazar 2:3 (2:3)

/Kojić 28, Radosavljević 29 - Bogdanovski 6, Ergelaš 17p, 21/

Četvrtak

14.00: Partizan - Grafičar

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

85. minut - Nedeljković je šutirao, na drugoj stativi je to bio prejako za Ndiajea, pa je lopta otišla pored gola.

83. minut - Nikola Knežević je prvi igrač domaćih sa javnom opomenom, posle neopreznog starta Radaković mu je pokazao žuti karton.

79. minut -  Udarac Uroša Kabića s velike udaljenosti, ostaje Zvezda-Radnički 5:0.

Republika

Foto: Starsport

 

75. minut - Posle šuta Miloša Degeneka, rezultat se nije promenio.

72. minut - Odličan udarac Pejovića, lopta je išla pod samu prečku, a onda je Glazer maestralnom intervencijom izbacio u korner, posle kojeg je Cvetković pokušao da se oslobodi i centrira, međutim, lopta mu je pobegla u gol-aut.

69. minut - Korner za Radnički koji je "izboksovao" Omri Glazer.

68. minut - Kombinovali su Pejović i Ivelja, ovaj drugi je izbio iskosa pred Glazerom, uputio je slab udarac i šansa da dođu gosti do pogotka je propala.

Republika

Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Barak Bahar

66. minut - Nišlije su pretile preko Freja, koji se obrukao u završnici i očajno centrirao.

64. minut - Tempo je značajno pao u odnosu na prvi deo meča. Radnički više napada iako gubi "pet razlike", Zvezdine izmene bez agresivnosti u igri.

61. minut - Izmena kod Zvezde, izlazi Aleksandar Katai u igri je Uroš Kabić, kod Radničkog Nemanja Belaković menja Sašu Marjanovića.

Foto: Starsport

Aleksandar Katai u prodoru

59. minut - Korner je izveo Jovan Đljivić, ali se Radnički odbranio.

57. minut - Slobodan udarac za Zvezdu izveo je Katai, kao i u prvom poluvremenu Magiko je poslao loptu preko gola.

Republika

Foto: Starsport

 

53. mnut - Najbolja šansa za Radnički od početka meča, Cvetković se oslobodio Degeneka i šutirao ispred Glazera, da bi izraelski reprezentativac krajnjim naporom odbranio udarac i ostao nesavladan.

51. minut - Korner za Nišlije izveo je Saša Marjanović, ali na drugoj strani nije bilo nijednog igrača u plavim dresovima.

49. minut - Lopta je išla ka Ndiajeu, koji je zaustavljen i napadač Zvezde je ostao na zemlji.

Foto: Starsport

 

Promene u oba tima u nastavku meča. Bahar je na teren poslao: Miloša Degeneka i Stefana Mitrovića umesto Uroša Spajića i Vladimira Lučića, Žana Filipa Krasoa je zamenio Jovan Šljivić, dok je Nikolića zamenio supertalentovani Andrija Maksimović.

Kod Radničkog je izašao Traore menja ga Pejović, Stojanovića je zamenio David Petrović, umesto Vojnovića ulazi Bakić.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić".

PRVO POLUVREME

Završeno je najubedljivije poluvreme ove sezone na Marakani: Crvena zvezda - Radnički Niš 5:0. Već se zna ko će u četvrtfinale Kupa Srbije.

Foto: Starsport

Kraso i Katai slave peti gol za Zvezdu

45. minut - Udarac Nedeljkovića preko gola i odmah je sudija Nikola Radaković odsvirao kraj poluvremena.

40. minut - Crveni karton za Predraga Ranđelovića sa klupe Radničkog iz Niša, člana stručnog štaba trenera Nišlija Slavoljuba Đorđevića.

Republika

Foto: Starsport

Žan Filip Kraso precizno izvodi penal

37. minut - GOOOOOOOL!!! Kraso je siguran s 11 metara - 5:0! Poslao je napadač Zvezde Stevanovića u jednu, a loptu u suprotnu stranu.

36. minut - Penal za Zvezdu! Kraso je centrirao ka Kataiju, a Lijam Ajad faulirao popularnog Magika. Priliku da zatrese mrežu imaće Žan Filip Kraso!

34. minut - "Slobodnjak" Kataija otišao je preko gola.

33. minut - Šut Lučića i odbrana fenomenalna Stevanovića, nogama je zaustavio udarac Zvezdinog veziste s neka tri-četiri metra.

Republika

Foto: Starsport

 

26. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Kakva "bomba" Vladimira Lučića i projektil, koji je Stevanović ulepšao paradom! Novi evrogol na Marakani ove večeri, a Zvezda vodi 4:0.

23. minut - Nova šansa za Zvezdu, Katai je mogao do drugog gola.

19. minut - GOOOOOOL!!! Šerif Ndiaje! Konačno! Poslao je sjajno Lazar Nikolić loptu ka napadaču Zvezde, koji je preciznim šutem konačno skinuo teret oko neefikasnosti i povećao vođstvo na 3:0!

17. minut - GOOOOOOOOOOOL!!!! Auuuuuuuu kakva magija Aleksandra Kataija. Pokazao je zašto ima nadimak Magiko, perfektan šut s distance i lob koji je odseo iza Stevanovićevih leđa, pravo remek-delo!

15. minut - Odmah su zapretile Nišlije, preko Cvetkovića koji je iskosa prošao i šutirao po zemlji, ali u spoljni deo mreže Glazerovog gola.

Republika

Foto: Starsport

 

12. minut - GOOOOOOOOOOL!!! Vodi Zvezda golom Nikole Kneževića - 1:0. Sjajno je mladi fudbaler uputio udarac ka Stevanoviću i po zemlji je lopta odsela iza leđa golmana Nišlija. Ovo je njegov drugi uzastopni pogodak u kupu, pošto je i u prethodnoj rundi protiv Trajala bio precizan.

10. minut - Zvezda je izvela prvi korner na utakmici, učinio je to Kraso, centrira u kazneni prostor, gde je Marjanović raščistio potencijalnu opasnost.

Foto: Starsport

 

5. minut - Kombinovali su Katai i Stamenić, lopta nije stigla do Ndiajea.

Na klupi Crvene zvezde je najtalentovaniji igrač omladinske škole Andrija Maksimović, momak rođen 2007. godine i ukoliko mu Bahar pruži šansu, postaće najmlađi debitant u istoriji srpskog šampiona.

5. minut - Pokušao je agilni Lučić da proturi loptu Ndiajeu, odbrana Radničkog je pročitala njegovu nameru i presekla pas.

2. minut - Zvezda je imala prvu šansu na utakmici, Katai je centrirao ka Krasou u šesnaesterac, lopta se odbila Lučiću koji je šutirao, ali neprecizno pored Stevanovićevog gola.

Loše vreme uticalo je da se na najvećem srpskom stadionu ne okupi ni 1.000 navijača.

1. minut - Utakmica je počela!

PRE UTAKMICE

17.58 - Poznato je pet učesnika četvrtfinala, to su: OFK Beograd, Radnički 1923, Čukarički, Voždovac i Novi Pazar.

17.54 - Uskoro počinje duel na Marakani!

17.45 - Na klupi Crvene zvezde nalaze se: Miloš Degenek, Jovan Šljivić, Piter Olajinka, Kings Kangva, Naser Điga, Hvan In-Beom, Jovan Mijailović, Uroš Kabić i Stefan Mitrović.

17.36 - Meč Zvezde i Nišlija biće repriza okršaja iz prošle godine, kada je na klupi crveno-belih sedeo Dejan Stanković. Uputili su Beograđani tog februara 2022. 36 šuta ka golu Radničkog, ali prošli dalje tek posle boljeg izvođenja penala, kada je briljirao Milan Borjan.

17.28 - Kao i u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trajala, Bahar je od prvog minuta dao šansu mladom Nikoli Kneževiću. Zvezdin biser će delovati u veznom redu sa standardnim Markom Stamenićem. Što se tiče izostanaka, kao i u Kruševcu nema Mirka Ivanića, dok nedostaju takođe Osman Bukari i Milan Rodić, na klupi je Hvan.

Republika

Foto: Starsport

Hvan čeka šansu sa klupe

17.20 - Izašli su sastavi za današnji meč.

Posle pobede nad Napretkom u Kruševcu (1:0), golom Pitera Olajinke, izabranici Baraka Bahara okreću se obavezama u najmasovnijem takmičenju.

Crveno-beli imaju imperativ pobede, budući da su porazom od Jang Bojsa u Bernu završili evropsku priču za ovu sezonu, te im je ostao još duel poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona protiv branioca evropske titule Mančester sitija na Marakani 13. decembra, u kome nemaju nikakav imperativ, osim rezultatskog prestiža.

Nasuprot tome, Zvezda brani trofej u Kupu Srbije, budući da je prošle sezone u finalu savladala Čukarički s 2:1.

Dobro veče i dobrodošli na lajv blog "Republike" posvećen utakmici osmine finala srpskog kupa između Crvene zvezde i niškog Radničkog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading