EVO KAKO TO RADE KOMŠIJE: Hrvati za karte prednost daju NAVIJAČKIM GRUPAMA!

Autor: M. M.

Sport

28.11.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počela je groznica oko ulaznica za Evropsko prvenstvo.

EVO KAKO TO RADE KOMŠIJE: Hrvati za karte prednost daju NAVIJAČKIM GRUPAMA!

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić i Marcelo Brozović

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je izborila plasman na Evropsko prvenstvo narednog leta, baš kao i Srbija, a u komšiluku se uveliko spremaju za odlazak u Nemačku.

Usled velikog interesovanja, oglasio se Fudbalski savez Hrvatske (HNS) sa detaljima oko prodaje karata, a saopštenje sa sajta HNS prenosimo u celosti.

- Nakon završetka prve faze prodaje ulaznica koja je u oktobru bila namenjena neutralnim navijačima (dok učesnici EURO nisu još bili poznati), od 1. decembra kreće druga faza prodaje kada se za ulaznice mogu prijaviti navijači hrvatske fudbalske reprezentacije, a prijave će trajati do 12. decembra 2023. godine.

Prodaju ulaznica organizuje isključivo UEFA putem svoga portala za ulaznice. Navijači koji žele da kupe ulaznice u sektoru za hrvatske navijače moraju da se registruju, a potom i prijave na EURO2024.com, na način da odaberu opciju 'Fans of ...' i potom odaberu Hrvatsku.

Nakon toga sledi odabir utakmica, broj ulaznica po utakmici (od 1 do 4) te kategorija ulaznica, s tim da se može odabrati opcija da kupac, u slučaju da nema raspoloživih ulaznica za željenu kategoriju, pristaje na jednu kategoriju više ili niže u odnosu na početni odabir.

U slučaju da potražnja premaši raspoloživu kvotu, UEFA će organizovati žreb kojim će se odrediti koji će navijači dobiti pravo na kupovinu ulaznica. UEFA će tokom januara mejlom obavestiti sve prijavljene o rezultatima žreba, a onima koji su imali sreće na žrebu, otvoriće rok za plaćanje. Napominjemo da je ključni podatak po kojem će se u žrebu identifikovati navijači hrvatske reprezentacije unos OIB-a u polje za ID broj.  

Kako bi više od četvero navijača moglo da sedi zajedno, prilikom kupovine postajaće mogućnost odabira opcije 'Seat with' putem koje će moći da se unese broj narudžbine kupca s kojom biste želeli zajedno da sedite.

Za utakmice daljih faza takmičenja, UEFA će voditi liste čekanja te će u slučaju plasmana reprezentacije u dalju fazu, kada ulaznice postanu dostupne, kontaktirati navijače koji su se prethodno prijavili za žreb.  

Osobe sa invaliditetom

Osobe s invaliditetom se na isti način prijavljuju za ulaznice, s tim da se besplatna ulaznica za pratitelja/ličnog asistenta može zatražiti prilikom prijave. Sedište za pratitelje nalaziće se u neposrednoj blizini osobe s invaliditetom.  

Ulaznice za hrvatski sektor (10.000 ulanica)

Na ovom prvenstvu UEFA će prvi put primeniti pravilo prema kojem će navijači svih reprezentacija na svim utakmicama takmičenja po grupama, bez obzira na kapacitet stadiona na kojem igraju pojedine utakmice, imati na raspolaganju 10.000 ulaznica, umesto dosadašnjeg pravila gde su navijači imali određeni procenat stadiona, pa tako navijači neće biti zakinuti ako njihova reprezentacija igra na manjem stadionu.  

U daljim fazama takmičenja ta brojka se menja - tako će za utakmice osmine finala i četvrtfinala navijači svake reprezentacije imati po 6.000 ulaznica, za polufinala po 7.000 ulaznica, a za finale ponovno po 10.000 ulaznica.  

Fudbalski savez Hrvatske će u dogovoru s UEFA od ulaznica namenjenih hrvatskim navijačima osigurati kupovinu delu najvernijih navijača po sastavu koji se primenjivao u poslednjih nekoliko utakmica kvalifikacija. Tako će za svaku utakmicu u grupnoj fazi, 500 navijača s najviše dolazaka na utakmice reprezentacije u proteklih pet godina na svoj mejl dobiti informacije o mogućnosti preče kupovine do dve ulaznice preko UEFA portala za ulaznice, pored žreba. Takođe, 500 ulaznica za svaku utakmicu grupne faze biće namenjeno klupskim navijačkim grupama, koje će na isti način na svoj mejl dobiti informacije o mogućnosti preče kupovine ulaznica.  

Mobilne ulaznice

Sto posto ulaznica za EURO 2024 biće mobilne ulaznice. Mobilnim ulaznicama biće moguće pristupiti samo putem aplikacije UEFA Tickets. Svaki kupac ulaznica biće od kraja aprila ili od početka maja obavešten putem elektronske pošte kada će mu ulaznice biti dostupne u mobilnoj aplikaciji UEFA Tickets, te ako istu već nema od ranije, dobiće uputstva kako da preuzme aplikaciju, gde će trebati da prihvati Uslove i odredbe pre nego što pristupi svojim ulaznicama. Svaki eventualni korisnik ulaznice moraće da da svoje lične podatke u aplikaciji UEFA Tickets prilikom registracije: puno ime, datum rođenja, broj dokumenta, državljanstvo, mejl adresu i broj telefona. QR kod na ulaznici će biti prikazan samo na dan utakmice.

Na zvaničnoj stranici Evropskog prvenstva za prodaju ulaznica biće u proleće 2024. godine otvorena i zvanična platforma za preprodaju ulaznica, kako bi navijači na siguran način mogli da kupe ulaznice od drugih navijača kojima one neće trebati ili koje neće moći da koriste. Više informacija o čitavoj proceduri prodaje ulaznica možete pronaći na UEFA stranicama s najčešće postavljanim pitanjima - navode iz HNS.

Žreb je 2. decembra u Hamburgu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading