PIKSI ZA PET DANA ISPUNJAVA OBEĆANJE: Igrači i navijači sitno broje do istorijskog meča i PLASMANA SRBIJE NA EVRO 2024

Autor:

Sport

14.11.2023

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije i ranije mogu da obezbede vizu za Nemačku ako Crna Gora ne savlada Litvaniju.

PIKSI ZA PET DANA ISPUNJAVA OBEĆANJE: Igrači i navijači sitno broje do istorijskog meča i PLASMANA SRBIJE NA EVRO 2024

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije će za pet dana voditi odlučujuću bitku za odlazak na Evropsko prvenstvo u fudbalu. U nedelju, 19. novembra tačno u 15 časova počeće u  leskovcu utakmica između "orlova" i Bugarske u poslednjem kolu G grupe kvalifikacija za Evrpsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj iz kojeg će naš tim pobeda voditi na kontinentalnu smotru posle 24 godine bez obzira na rezultate ostalih susreta.

Imajući to u vidu, oko 17 časova tog dana svi očekujemo da će uslediti veliko slavlje na svakom mestu gde budu naši navijači, i da će svi uglas moći da kažu "Piksi je ispunio još jedno obećanje, odveo nas je na EVRO 2024". Naime, čim je neslavno završen nastup na Svetskom prvenstvu, selektor Dragan Stojković Piksi je poručio da će odvesti reprezentaciju na EP, posle je to ponavljao više puta, a sada će imati priliku da obećanje i ispuni.

Republika

Foto: Starsport

 

- Da bismo pravili bolje rezultate na velikim takmičenjima potreban je kontinuitet na istim. Kontinuitet će biti dobra podloga da se nadamo nečem boljem, pa zašto da ne i da dotaknemo neki vrh. Već u martu ćemo se vratiti na pobednički kolosek, opet će Srbija biti moćna i posle 24 godina će opet biti na Evropskom prvenstvu - rekao je Piksi 5. decembra prošle godine.

Podsetimo, ovo neće biti prvi put da Stojković da veliko obećanje i da ga posle ispuni. Još dok nije bio selektor Srbije on je hipotetički govorio kako bi, da dobije poverenje Fudbalskog saveza Srbije i prepuste mu vođenje reprezentacije, sigurno odveo "orlove" na Mundijal u Kataru.

- Recimo, sad da uzmemo hipotetički. Postavljen si na mesto selektora i tvoj zadatak je da nas vodiš u Katar 2022 - postavila je pitanje Jovana Joksimović Stojkoviću prilikom gostovanja na K1 televiziji 16. decembra 2020.

On je dva meseca kasnije i preuzeo "orlove", ali je već tada znao da mogu do Mundijala u Kataru.

 

 

Pa ja znam da bih ih odveo 100 odsto. Tako lepo. Znam, zato što verujem u to što radim i to što radim znam da je dobro. Znam da bih od tih igrača dobio maksimum maksimuma - rekao je Stojković, a obećanje je ispunio pobedom nad Portugalom u Lisabonu 14. novembra 2021.

Sada je vreme za novo ispunjeno obećanje. Plasmanom Srbije na EVRO 2024 Stojković bi postao prvi selektor koji je vezao dva velika takmičenja na klupi naše reprezentacije u poslednje tri decenije, još od Ivice Osima.

S druge strane, fudbaleri Srbije i pre tog meča mogu da se plasiraju na EP. Naime, Crna Gora u četvrtak igra protiv Litvanije i ako ne slavi "orlovi" bi već tada matematički obezbedili mesto na kontinentalnoj smotri.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading