CRVENA ZVEZDA ODUVALA MILAN I NJUKASL: Ipak nije sve tako crno u Ligi šampiona

Autor:

Sport

09.11.2023

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli imaju bolju gol-razliku od Jang bojsa koja može biti presudna u borbi za treće mesto G grupe koje vodi u Ligu Evrope.

CRVENA ZVEZDA ODUVALA MILAN I NJUKASL: Ipak nije sve tako crno u Ligi šampiona

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su bez šansi da se plasiraju u nokaut fazu Lige šampiona posle poraza od Lajpciga na svojoj Marakani sa 2:1 jer posle četiri odigrana kola zauzimaju treće mesto G grupe sa samo jednim bodom. Zato će pred izabranicima Baraka Bahara u preostala dva kola biti imperativ da protiv Jang bojsa u gostima i Mančester sitija u Beogradu pokušaju da odigraju što bolje i da ostanu barem na toj trećoj poziciji G grupe koja vodi u Ligu Evrope.

Foto: Starsport

 

Gledajući sve utakmice u Ligi šampiona i sve rezultate u dosadašnja četiri kola, crveno-beli i nisu tako loši, bar to pokazuje statistika. I to efikasnost, jer je Zvezda po broju datih golova iza sebe ostavila trećinu svih timova u elitnom takmičenju među kojima su i velikani. Naime, sa pet datih golova, doduše i deset primljenih, crveno-beli su efikasniji od brojnih klubova među kojima je i jedan velikan Milan. Roso-neri su u F grupi u konkurenciji Dortmunda, PSŽ i Njukasla dali samo dva pogotka, dok je bogati klub iz Premijer lige stigao samo do četiri. Interesantno, čak i lideri te grupe "milioneri" su dali manje pogodaka od Zvezde, samo tri, ali su njima uspeli da sakupe čak sedam bodova, a savladani su samo u dva navrata i to od "svetaca".

Republika

Foto: Profimedija

 

Čak i tri tima B grupe su bila manje efikasna od Baharove čete. Samo je Arsenal smestio loptu u mreži rivala devet puta, dok su PSV, Lens i Sevilja bili precizni po četiri puta. U C grupi je do samo tri gola došao bundesligaš Union Berlin, dok je apsolutni "pobednik" po broju malo datih golova Benfika, koja je samo jedno matirala protivnike i to Sosijedad u ovom kolu u porazu sa 3:1. U E grupi je Seltik postigao ukupno tri gola, a u Zvezdinoj G grupi je Jang bojs za pogodak iza crveno-belih. S tim da su Švajcarci i primili jedan gol više pa će u slučaju remija sa Zvezdom na svom terenu (u Beogradu bilo 2:2) i eventualnog istog broja bodova odlučivati ukupna gol-razlika. I za kraj dolazimo do Antverpena koji je zalutao u Ligu šampiona i dao je samo tri gola a primio čak 14.

Foto: Tanjug/AP

Malo su imali prilike za radost: Igrači i navijači Benfike

Ali ni to nije sve. U ova četiri kola ima timova koji su dali takođe pet pogodaka kao Zvezda. U pitanju su prošlogodišnji finalista Lige šampiona Inter, Lacio i Braga. S tom razlikom da Italijani trenutno zauzimaju pozicije koje vode u osminu finala, dok su Portugalci takođe na trećem mestu u svojoj grupi, ali imaju i jednu pobedu. Doduše, svi ovi podaci neće značiti puno izabranicima Baraka Bahara ako se ne osvoji još koji bod do kraja jer se za redosled na tabeli ipak prvo gledaju bodovi pa onda gol-razlika, ali srpski tim bar ima neku satisvakciju. Kao i to da je pet golova dao u jakoj konkurenciji branioca titule Sitija i razigranog bundesligaša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading