FIFA DONELA KONAČNU ODLUKU! Velika POBEDA Prosinečkog!

Autor:

Sport

25.09.2023

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Crvene zvezde dobio spor pred sudom u Lozani.

FIFA DONELA KONAČNU ODLUKU! Velika POBEDA Prosinečkog!

Foto: www.profimedia.rs/AP

Robert Prosinečki

Iako je još početkom jula prošle godine napustio Olimpiju iz Ljubljane, zbog sukoba s upravom slovenačkog prvaka, ovaj slučaj je tek danas dobio epilog i to pred sudom.

"Zmajčeki" su se, podsetimo, tada zahvalili Robiju na saradnji, ali dve strane nisu uspele da nađu kompromis oko uslova prilikom razlaza. S obzirom na to da su još tada postojala dugovanja kluba prema treneru, nekadašnji igrač i šef struke Crvene zvezde je tužio Slovence FIFA.

Svetska fudbalska federacija je danas konačno presudila i dodelila "pobedu" Prosinečkom, kome će, prema pisanju slovenačkih medija, Olimpija morati da isplati "Velikom Žutom" i njegovim pomoćnicima sumu od 250.000 do 350.000 evra.

 

 

Prosinečki je u trenutku otkaza imao važeći ugovor sa klubom iz Ljubljane do leta 2024. godine.

Pomenuta cifra, međutim, neće predstavljati problem slovenačkom prvaku, koji se plasirao u grupnu fazu Lige konferencije, čime je automatski već inkasirao oko 3.000.000 evra.

"Veliki Žuti" je odneo još jednu veliku pobedu u trenerskoj karijeri, tokom koje je sedeo na klupama Crvene zvezde, turskih Kajzerija (dva puta) i Denizlilja, fudbalskih reprezentacija BiH i Azerbehdžana, dok je poslednji predvodio hrvatski Rudeš, u kome je nakon sedam kola i loših rezultata dobio otkaz. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading