SITI BLINDIRA HALANDA, DAJE MU DUPLO! Najbolji napadač Evrope, ipak, neće moći da "prismrdi" Ronaldu, Benzemi, Nejmaru...

Autor:

Sport

03.09.2023

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strah od ponuda sa Dalekog istoka.

SITI BLINDIRA HALANDA, DAJE MU DUPLO! Najbolji napadač Evrope, ipak, neće moći da "prismrdi" Ronaldu, Benzemi, Nejmaru...

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland

Trenutno možda najbolji napadač sveta, Eling Haland (23), verovatno neće uskoro napustiti redove aktuelnog šampiona Evrope Mančester sitija. Naime, uprava "građana" planira da skoro udvostruči platu noveškoj gol-mašini kako bi na stadionu "Etihad" ostao što duže. Ujedno, arapski vlasnici na taj način žele da osujete namere bogatih klubova sa Dalekog istoka u nameri da privole Halanda da pređe u neki od tamošnjih klubova, kao što su to ovog leta uradili broji fudbaleri, među kojima i naši Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić.

Naime, rukovodeće strukture u Sitiju planiraju da Norvežaninu ponude 600.000 funti nedeljno, umesto dosadašnjih 375.000 funti, što bi ga učinilo ubedljivo najplaćenijih igračem u timu. Na taj način Haland bi daleko iza sebe ostavio kapitena Kevina de Brujnea, kojem svake nedelje na račun legne 400.000 funti.

Međutim, za razliku od "velikodušnih" Sudijaca, koji su ovog leta doveli brojne asove sa Starog kontinenta, a u poređenju sa Ronaldom, Benzemom ili Nejmarom, Haland će na "Etihadu" igrati "za siću". Ronaldo i Benzema, naime, nedeljno zarađuju basnoslovnih 3.486.000 evra, dok Nejmar i Kante za sedam dana inkasiraju 1.923.000 evra. Uprkos povišici, Haland neće postati najplaćeniji fudbaler u Evropi pošto Kilijan Mbape iz Pari Sen Žermena zarađuje 1.346.000 evra nedeljno.

Foto: https://www.profimedia.rs/

"ŠIJE KONKURENCIJU": Ronaldo

Erling, inače, ima važeći ugovor sa "građanima" do juna 2027. godine, a prošle sezone bio je najbolji strelac Mančester sitija pošto je u svim takmičenjima dao 52 gola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading