REKONSTRUKCIJA NA MARAKANI: Bahar pokrenuo PROCES - evo ko odlazi, a ko ostaje u Zvezdi!

Autor: Stefan Acevski

Sport

01.06.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelac je ozbiljno shvatio izazov koji ga očekuje u redovima šampiona Srbije.

REKONSTRUKCIJA NA MARAKANI: Bahar pokrenuo PROCES - evo ko odlazi, a ko ostaje u Zvezdi!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde su osvojili novu duplu krunu, treću u nizu, čime su potvrdili dominaciju u Srbiji.

Ipak, iako je Zvezdi doneo trofeje u prvenstvu i Kupu, Miloš Milojević nije uspeo da zadrži posao na Marakani, a mesto njega je stigao Barak Bahar, izraelski stručnjak, koji je do sada predvodio Makabi iz Haife.

Jasno je da je Bahar ozbijlno shvatio paklen posao koji ga čeka na Marakani, s obzirom da crveno-bele naredne sezone čekaju mečevi u Ligi šampiona, a već sada se nazire koji igrači će ostati, a koji napustiti klub iz Ljutice Bogdana.

Foto: FK Crvena zvezda

Barak Bahar, novi trener Crvene zvezde
Igrači koji ostaju u Crvenoj zvezdi

Nije preveliki spisak fudbalera koji će i naredne godine sigurno nositi Zvezdin dres. Najveće šanse da na Marakani ostanu imaju svakako Osman Bukari, Kings Kangva i Gelor Kanga. Bukari je jedan od retkih igrača koji imaju brzinu za elitno takmičenje u Evropi, slično se može reći i za Kangvu, dok je Kanga jednostavno motor ove ekipe.

Foto: Starsport

Osman Bukari će i naredne sezone nositi crveno-beli dres

Na Marakani će pokušati da zadrže Aleksandra Kataija, makar kao nekog džokera sa klupe, ali je jasno da će Izraelac od Kataija tražiti da više trči, ukoliko želi da igra elitno takmičenje. Ako se to ne bude svidelo nosiocu Zvedine igre, možda i on bude tražio odlazak.

Treba očekivati i da Zvezda pokuša da u Beogradu zadrži i Strahinju Erakovića, kome bi cena izvesno porasla nakon učešća u Ligi šampiona, ali i dalje postoji opcija da on već ovo leto ode iz Crvene zvezde, u slučaju dobre ponude.

Igrači koji su već dogovoreni za narednu sezonu

Zvezda je već sredila nekoliko igrača koji će se Baraku Baharu javiti na letnjim pripremama. U pitanju je Marko Stamenić, vezista Kopenhagena, odnosno Piter Olajinka, ofanzivni fudbaler koji je nastupao za Slaviju iz Praga.

Foto: Tanjug/AP

Piter Olajinka je novi fudbaler Crvene zvezde

Ipak, jasno je da ovo nisu jedina pojačanja koja ćemo videti na našem najvećem stadionu. Napadač je prioritet, brojna imena su se spominjala, od Matea Kasijere, Emanuela Latea Lata, Žana Vipotnika, ali za sada nije poznato koga ćemo videti naredne sezone u crveno-belom dresu.

Ostatak pojačanja će verovatno zavisiti od odlazaka, ali ćemo na Marakani izvesno videti novog štopera, kao i novog čuvara mreže, pošto je poznato da Bahar više ne vidi Milana Borjana na golu. Za sada je prva opcija Omri Glazer, ali je pitanje šta će se do kraja prelaznog roka desiti.

Igrači koji će napustiti Crvenu zvezdu

Čini se da je ovaj spisak najduži. Izraelski stručnjak je, kao što je već rečeno, precrtao Borjana, makar kada je u pitanju mesto prvog čuvara mreže, pa ne bi trebalo da čudi ukoliko reprezentativac Kanade napusti Marakanu.

Foto: Starsport

Milan Borjan više neće biti prvi golman Zvezde

Blizu odlaska je i Aleksandar Dragović, koji je javno zamolio upravu da ga pusti da bude slobodan u izboru nove sredine, a čini se da je najbliži dresu nekog italijanskog kluba ili Austrije iz Beča.

Što se tiče sredine terena, Nenad Krstičić je završio karijeru, a nećemo, po svemu sudeći, na stadionu "Rajko Mitić" više gledati ni Slavoljuba Srnića, kom ističe ugovor. Na izlaznim vratima je i Filipo Falko, koji je trenutno na pozajmici u Kaljariju, gde nije uspeo da postigne ni pogodak na 14 odigranih duela, pa će Zvezda učiniti sve da raskine ugovor sa italijanskim fudbalerom.

Neizvesna je i subina Aleksandra Pešića. Napadač je ove sezone znao da izvuče Zvezdu u nekim mečevima, poput finala Kupa, ali se čini da šampionu Srbije treba bolji napadač za grupnu fazu Lige šampiona. Ferencvaroš se interesovao za popularnog "Šilju", kao i još nekoliko klubova, postoji šansa da su mu upravo golovi protiv Čukaričkog bili poslednji u Zvezdi, makar što se tiče ovog mandata.

Foto: Starsport

Aleksandar Pešić se dva puta upisao u strelce u finalu Kupa

Bilo kako bilo, jasno je da nas na Marakani čeka turbulentno leto, sa puno dolazaka i odlazaka. Zvezda nije igrala Ligu šampiona još od 2019. godine, pa ćemo crveno-bele ponovo videti u elitnom takmičenju i to čak u trećem šeširu. Videćemo koji će biti cilj uprave što se tiče naredne sezone, ali uz prava pojačanja i malo sreće na žrebu, "prezimljavanje" u Evropi deluje kao realna opcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Zvezdana

01.06.2023 14:03

Bruka za upravu kluba! Borjan mora da bude prvi golman,on je to zasluzio!