GENERALKA NA MARAKANI: Crvena zvezda juri DUPLU KRUNU - posle toga sledi REMONT!

Autor: Stefan Acevski

Sport

16.05.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasno je da će se tim crveno-belih u predstojećem prelaznom roku značajno promeniti.

GENERALKA NA MARAKANI: Crvena zvezda juri DUPLU KRUNU - posle toga sledi REMONT!

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su još jednom potvrdili dominaciju u srpskom fudbalu, pošto su, bez ikakve muke, uspeli da osvoje i šestu titulu u nizu u Superligi.

Na dva kola do kraja plej-ofa, Zvezda ima 95 osvojenih bodova, čak 24 više od TSC-a i Čukaričkog, koji dele drugo mesto na tabeli, dok je Partizan, najveći rival, u zaostatku od nestvarnih 28 bodova.

Jasno je zbog toga da su najbitniji mečevi za izabranike Miloša Milojevića u nastavku sezone oni u Kupu Srbije, gde će crveno-beli u sredu gostovati ekipi TSC-a, u Bačkoj Topoli, u okviru polufinala.

Kada se iz ove perpsektive sagleda Zvezdina sezona, pogotovo ako se izuzme nastup u Ligi Evrope, gde je šampion Srbije takmičenje završio već u grupi, deluje da je iza crveno-belih još jedna mirna, rutinska sezona i da pred narednu sezonu ne treba očekivati prevelike promene u timu. Ipak, deluje da situacija neće biti takva.

Pre svega, već neko vreme se priča o smeni Miloša Milojevića, kog bi na klupi Zvezde trebao da nasledi Barak Bahar, strateg Makabija iz Haife. Zvanične potvrde o ovome i dalje nema, ali je sva prilika da ćemo od naredne sezone gledati Izraelca na klupi našeg najuspešnijeg kluba, pogotovo nakon glasina o tome da se za srpskog stručnjaka interesuju ekipe širom sveta i ekipe poput Fortune Sitard, Kortrajka, ali i nekoliko timova iz Saudijske Arabije.

Foto: Starsport

Miloš Milojević je blizu napuštanja Marakane

Najveća tumbanja bi trebala da se dogode u odbrani. Strahinja Eraković je najzanimljivija opcija u poslednjoj Zvezdinoj liniji, a prema pisanjima medija, odbijena je ponuda Krasnodara u visini od sedam i po miliona evra. Interesovanje je pokazao i nemački Volfsburg, ali crveno-beli nemaju nameru da ga puste za manje od deset miliona evra.

Neizvesna je situacija i oko Aleksandra Dragovića, koji je kupio kuću u Beču, a koji je već u januaru bio blizu napuštanja Marakane. Ipak, do prelaska u Sampdoriju nije došlo, ali se sada čini da je bečka Austrija ozbiljno zagrizla za dovođenje stuba odbrane Crvene zvezde i da je transfer veoma blizu.

Ni Aleks Vigo nije preterano zadovoljio na poziciji desnog beka. Ipak, njegova pozajmica traje godinu dana, pa je moguće da ćemo ga i dalje videti u Srbiji, ali da će Zvezda potražiti još neke alternative na desnoj strani.

Foto: Starsport

Aleks Vigo je postigao tri gola do sada, ali nije zadovoljio u defanzivi

Što se tiče sredine terena, Nenad Krstičić je najavio kraj karijere po okončanju sezone, a nećemo, po svemu sudeći, na stadionu "Rajko Mitić" više gledati ni Slavoljuba Srnića, kom ističe ugovor. Na izlaznim vratima je i Filipo Falko, koji je trenutno na pozajmici u Kaljariju, gde nije uspeo da postigne ni pogodak na 14 odigranih duela, pa će Zvezda učiniti sve da raskine ugovor sa italijanskim fudbalerom.

Što se tiče napada, Aleksandar Pešić je na izlaznim vratima kluba. Za njega je najbolju ponudu poslao Ferencvaroš, u visini od milion i po evra, a čini se da mu uprava neće praviti problem i da popularnog "Šilju" više nećemo gledati u Beogradu.

Sa druge strane, Crvena zvezda je već rešila pitanje nekih pojačanja, a od jula ćemo u prestonici Srbije gledati Marka Stamenića, vezistu Kopenhagena, odnosno Pitera Olajinku, ofanzivca praške Slavije.

Foto: Starsport

Aleksandra Pešića verovatno nećemo gledati u Crvenoj zvezdi

Jasno je da ovo nije ni blizu dovoljno za iskušenja koja čekaju u Ligi šampiona, pa će u Beograd sigurno stići još nekoliko igrača, pre svega na poziciji desnog beka, štopera, kao i napadača, koje je goruće pitanje. Interesovala se Zvezda za Žan Filip Krasoa, golgetera Sent Etjena, zatim za Matea Kasijeru, napadača Zenita, ali deluje da od toga nema ništa, pa će uprava morati da potraži neko novo rešenje.

Bilo kako bilo, jasno je da nas na Marakani čeka turbulentno leto, sa puno dolazaka i odlazaka. Treba podsetiti i da je Crvena zvezda, sa osvojenom titulom, obezbedila direktno mestu u Ligi šampiona naredne sezone, pa će crveno-beli ponovo odmeriti snage sa najjačim klubovima Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading