ODBAČENA TUŽBA PROTIV POZNATOG PEVAČA: Sud doneo konačnu ODLUKU o KRIVICI!

Autor:

Zabava

27.04.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiven Tajler oslobođen je svih optužbi!

ODBAČENA TUŽBA PROTIV POZNATOG PEVAČA: Sud doneo konačnu ODLUKU o KRIVICI!

Foto: Tanjug/AP

Američki okružni sudija Luis Kaplan odlučio je da odbaci tužbu koju je podnela manekenka Džini Belino protiv pevača Aerosmita, Stivena Tajlera, za seksualno zlostavljanje maloletnice. Ova odluka je doneta na osnovu zakona grada Njujorka iz 2000. godine koji štiti žrtve rodno motivisanog nasilja, a kojim je Belinoj uskraćena mogućnost da dobije odštetu od Tajlera. Sudija Kaplan je istakao da je izmenjena tužba trajno odbačena, što znači da se ne može ponovno pokrenuti.

Foto: Tanjug/AP

Stiven Tajler

 


Prema navodima, incidenti za koje je Belino optužila Tajlera desili su se tokom leta 1975. godine, kada je Belino imala 17, a Tajler 27 godina. Belino tvrdi da je upoznala Tajlera nakon modne revije na Menhetnu, gde joj je prijatelj omogućio susret sa članovima benda Aerosmit. Ona je navela da ju je Tajler navodno napastvovao u telefonskoj govornici dok su drugi stajali po strani i smejali se, a potom je, prema njenim navodima, napao u hotelu.

Stiven Tajler je oštro negirao sve optužbe koje su upućene na njegov račun, uključujući i navode da je napastvovao Džini Belino. Tajler je istakao da su optužbe potpuno neutemeljene i da se protive činjenicama. Važno je napomenuti da je Belino tužbu podnela tek 2023. godine, a Tajler je od samog početka tvrdio da su optužbe neosnovane.

Foto: Tanjug/AP

Stiven Tajler

 


Ovaj slučaj je izazvao pažnju javnosti i podigao pitanje o zaštiti žrtava rodno motivisanog nasilja u pravnom sistemu, posebno u kontekstu zastarelosti navodnih događaja iz prošlosti. Sudska odluka da se tužba odbaci značajna je i kao podsećanje na važnost sprovođenja pravičnih i temeljitih istraga u sličnim slučajevima.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading