ALBANSKA PREDSTAVNICA ŽELELA DA SE TAKMIČI ZA RUMUNIJU NA EVROVIZIJI: Otac joj je političar, ove detalje niko ne zna o njoj!

Autor:

Zabava

09.05.2024

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveno šok detalji o predstavnici na Evroviziji!

ALBANSKA PREDSTAVNICA ŽELELA DA SE TAKMIČI ZA RUMUNIJU NA EVROVIZIJI: Otac joj je političar, ove detalje niko ne zna o njoj!

Foto: Printscreen/Youtube/Eurovision Song Contest

Estrada

Besa Kokedhima, predstavnica Albanije na Evroviziji, svojim nastupom i pesmom "Titan" privukla je veliku pažnju publike. Međutim, pored muzičkog talenta, Besa ima i zanimljivu biografiju koja je privukla pažnju javnosti.

Besa potiče iz petočlane porodice iz grada Fier u Albaniji. Njen otac, Koco Kokedhima, matematičar, preduzetnik i političar, dok je njena mama takođe matematičar. U porodici Kokedhima umetnost je prisutna na više nivoa - Besina sestra Bora je poznati modni kreator, dok je najmlađa Era takođe krenula umetničkim putem u oblasti mode.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Eurovision Song Contest

Albanija na Evroviziji

Besa je svoj talenat i energiju usmerila ka internacionalnoj sceni, živeći i radeći u Parizu, gde je radila na svom međunarodnom muzičkom albumu na francuskom i engleskom jeziku. Debitantski singl "En Ekuilibre" objavljen 2022. godine dobio je pozitivne kritike, pokazujući Besinu širinu i raznovrsnost u muzičkom izrazu.

Pored muzičke karijere, Besa se ističe i kao aktivistkinja za zaštitu prava životinja, životne sredine, borbu protiv nasilja nad ženama i diskriminacije. Sa 3 mačke i 6 pasa lutalica koje je spasila sa ulica Albanije, Besa je postala glas za one koji nemaju glas.

Njen doprinos umetnosti nije zanemarljiv - do sada je objavila ukupno 39 pesama i 4 albuma, od kojih su neke postale veliki hitovi u Albaniji. Takođe, Besa je pokazala svoju odanost korenima kroz himnu koju je napisala za lokalni albanski fudbalski tim "Apolonija" iz grada Fiera.

Besa Kokedhima predstavlja spoj talenta, angažovanosti i umetničke inspiracije, čineći je izuzetno zanimljivim i inspirativnim likom na muzičkoj sceni. Njen nastup na Evroviziji samo je jedan od mnogobrojnih koraka u karijeri ove mlade i talentovane umetnice, koja svojim delovanjem inspiriše i pokreće društvene promene.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading