OLIMPIJAKOS "ZGAZIO" ASTON VILU I PROŠAO U FINALE LIGE KONFERENCIJE! Monstruozni El Kabi zakazao duel sa Fiorentinom!

Autor:

Sport

09.05.2024

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav (dvo)meč za Marokanca!

OLIMPIJAKOS "ZGAZIO" ASTON VILU I PROŠAO U FINALE LIGE KONFERENCIJE! Monstruozni El Kabi zakazao duel sa Fiorentinom!

Foto: Twitter/olympiacosfc

Olimpijakos u finalu Lige Konferencije

Olimpijakos je na putu ka istorijskom uspehu, a revanš susret polufinala Lige Konferencije doneo je veliku radost navijačima crveno-belih. Uz izvanrednu igru, Olimpijakos je trijumfovao nad Aston Vilom rezultatom 2:0 i time osigurao svoje mesto u finalu ovog takmičenja gde ga čeka Fiorentina. Ovo je prvi put u istoriji da će fudbalski klub Olimpijakos igrati evropsko finale, što je izazvalo veliku euforiju u Pireju.

Povest do finala

Crveno-beli tim je do finala došao posle izvanrednog dvomeča protiv četvrtoplasirane ekipe Premijer lige. Prvo su ostvarili ubedljivu pobedu od 4:2 u Birmingemu, da bi potom na svom stadionu Jorgos Karaiskakis rešili revanš susret pobedom od 2:0. Junak ovog trijumfa bio je Marokanac Ajub El Kabi, koji je postigao oba gola za Olimpijakos, nakon što je u Engleskoj imao het-trik.

Istorija kluba


Olimpijakos je decenijama čekao priliku da se bori za evropske trofeje u fudbalu, dok je košarkaški klub redovno postizao uspehe na evropskoj sceni. Stoga je ovaj uspeh fudbalskog kluba posebno značajan za navijače i klub, a finale Lige Konferencije će biti prilika da se ostvari istorijski podvig.

Finalni okršaj

Finale Lige Konferencije, koje će se odigrati 29. maja i gde će im rival biti Fiorentina koja je izbacila Klub Briž, biće veliki spektakl za navijače Olimpijakosa. Iako će se utakmica odigrati na stadionu velikog rivala AEK u Novoj Filadelfiji, atmosfera će biti nezaboravna. Ovo će biti prvo finale nekog grčkog kluba još od 1971. godine, što dodatno pojačava značaj ovog događaja za grčki fudbal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading