DELIJE U TRANSU POSLE FINALA KUPA: Zvezdin DŽOKER za Ligu šampiona!

Autor:

Sport

26.05.2023

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako pomalo dečački reaguje na kritike, Aleksandru niko ne može da ospori orel jednog od junaka u osvajanju duple krune.

DELIJE U TRANSU POSLE FINALA KUPA: Zvezdin DŽOKER za Ligu šampiona!

Foto: Starsport

Voleli ga ili ne, u almanasima Fudbalskog kluba Crvena zvezda i biografiji Aleksandra Pešića (31) ostaće zapisano da je bio jedan od ključnih faktora u istorijskoj 2022/23. Mada učinak od 16 golova nije preterano opčinio razmaženu zvezdašku publiku, nepobitno je da je napadač iz Niša postigao neke od najvažnijih golova u tekućoj sezoni.
Poslednji u nizu svakako jesu oni nedavno protiv Čukaričkog posle preokreta - 2:1 (0:1) u finalu srpskog kupa, nakon kojih su crveno-beli došli do treće uzastupne duple krune.

- Bitna dva gola, nema šta. Da se ne vraćam u prošlost, bilo je tako i kada se lomila titula, ali to očigledno neki brzo zaborave. Međutim, podsetim ih na svoj način. U prvom mandatu u Zvezdi nisam uspeo da osvojim duplu krunu, ali mi se sad san ostvario, uz to sam postigao dva gola u finalu, tako da mi je puno srce - rekao je popularni Šilja posle meča na Marakani.

Ako on ne želi da se vraća u prošlost - mi ćemo. Podsetićemo na Pešićev zaista krucijalan doprinos osvajanju titule 34. titule slavnog kluba s Marakane. No, krenimo redom. Uspešnu golgetersku kampanju najavio je u nesrećnoj eliminaciji od Makabija iz Haife u dvomeču plej-ofa za plasman Ligu šampiona pošto se u strelce upisao u oba meča (2:2, 2:3). Pošto je Zvezda završila u Grupi H Lige Evrope, takođe će se pamtiti njegov pogodak za trijumf nad Trabzonom na Marakani (2:1), koji je kolo pre kraja koliko-toliko sačuvao nadu za treće mesto.

Kada je reč o šampionatu Srbije, Aleksandar je, objektivno, imao oscilacije. Međutim, pogađao je kada je baš bilo teško. Započetu misiju u Evropi nastavio je u domaćim okvirima. U septembru 2022. njegovom zaslugom Zvezda je pregrmela dva neugodna gostovanja i osvojila maksimalnih šest bodova. Naime, prvo je doneo pobedu u Novom Pazaru (2:1), potom i u Kruševcu šest dana kasnije (1:0). Oktobar je bez dileme bio njegov mesec, naročito druga polovina meseca, kada su crveno-beli za 15 dana vezali čak četiri gostovanja. Radnički u Kragujevcu je odolevao 75 minuta, ali je Pešić na iskustvo izborio penal koji je realizovao Katai. Zatim sledi gol koji je slomio Vojvodinu (2:0), dva protiv niškog Radničkog (2:1, odlučujući u 90+7) i jedan Kolubari (2:0). Usledio je petomesečni post da bi u martu tekuće godine dvostruki strelac Pešić doneo u trijumfu od 2:1 protiv TSC. Suma sumarum, više od 20 bodova došlo je njegovom zaslugom.

Međutim, uvek postoji i ona druga strana medalje. Igranje za Crvenu zvezdu iziskuje strpljenje, toleranciju, kritiku, a Pešić nije od onih što ćute, iako surovi profesionalizam to zahteva. Prosto, nije on Benzema da može sebi da priušti takav luksuz. Neka čudna vrsta interakcije s publikom i njegove reakcije na osude nesumnjivo su probudili gnev kod navijača, pa otuda i poneki zvižduk na Šiljin račun uprkos presudnim golovima Čukaričkom u četvrtak.

ZVEZDA I JUVE U ODABRANOM DRUŠTVU

Crvena zvezda je došla do 13. duple krune, a treće u nizu, čime se upisala u istoriju srpskog i evropskog fudbala. Nikada nijedan tim u našoj zemlji nije uspeo da ostvari isti rezultat, dok je u širim okvirima to uspeo samo Juventus. "Stara dama" je čak četiri sezone zaredom osvajala duplu krunu, i to u periodu od 2015. do 2018. Zanimljivo, ovakav uspeh nisu uspeli da ostvare ni Bajern, Barselona, Real Madrid...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading