STIVEN SPILBERG U IZBORNOJ KAMPANJI: Spasavanje redova Bajdena

Autor:

Svet

30.04.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni režiser će učestvovati u planiranju strategije za nacionalnu konvenciju demokrata u avgustu

STIVEN SPILBERG U IZBORNOJ KAMPANJI: Spasavanje redova Bajdena

Foto: profimedia, tanjug/ap

Aktuelni američki predsednik Džozef Bajden dotakao je dno! Prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja, on je došao do istorijskog minimuma, sa samo 38,7 odsto podrške, što je najmanje koju je imao bilo koji njegov prethodnik koji je vodio SAD.
- Oko šest meseci pre izbora Bajden stoji na slabijoj poziciji nego bilo koji prethodni predsednik - zaključili su "Galupovi" anketari.


U Bajdenovom štabu shvatili su da je vrag odneo šalu, pa su odlučili da angažuju ni manje ni više nego najvećeg režisera današnjice Stivena Spilberga u planiranju strategije za nacionalnu konvenciju demokrata, prenosi NBC njuz, pozivajući se na izvore u kampanji.


Nije tajna da je čovek koji je snimio kultne filmove poput "IT", "Indijana Džonsa", "Šindlerove liste"..., dugogodišnji pristalica Bajdena. On je već aktivno učestvovao na sastancima sa organizatorima konvencije koja će se održati u avgustu, ali ovog puta njegov angažman pričom podseća na "Spasavanje redova Rajana". Interesantno je da čuveni oskarovac ne planira da napravi filmski program za događaje uoči izbora, iako je producirao film za kampanju tadašnjeg predsednika Baraka Obame 2008.
Režiser je prisustvovao prikupljanju sredstava za Bajdenovu kampanju u Los Anđelesu u decembru, a na događaju su bili i Barbra Strajsend, reditelj Rob Rajner, magnat diskografske industrije Dejvid Gefen...


Spilbergov prijatelj i bivši poslovni partner u "Drimvorksu" Džefri Kacenberg takođe je kopredsedavajući Bajdenove kampanje. Kacenberg je uz to bio domaćin sastanka za prikupljanje sredstava u svom domu tokom decembarske kampanje u širem području Los Anđelesa.


Interesantno je da iz Bajdenove ekipe zadužene za kampanju nisu želeli da potvrde i prokomentarišu navode o angažovanju Stivena Spilberga, a mediji u SAD podsećaju da je Bajden prošlog meseca (mart) za kampanju prikupio čak 90 miliona dolara, što je dvostruko više nego u prva dva meseca 2024.



Tramp vodi sa osam odsto razlike


U predizbornim anketama Donald Tramp je došao do rekordne prednosti u odnosu na Bajdena. Istraživanje "Galupa" za prvi kvartal 2024. otkrilo je da bi čak 46,8 odsto glasača dalo glas Trampu, dok bi za aktuelnog predsednika glasalo 38,7 odsto, što čini prednost os 8,1 odsto u korist republikanskog kandidata.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading