STANKOVIĆ NE MOŽE DA PREBOLI MIHIN PRERANI ODLAZAK: Dekijeve EMOTIVNE reči teraju suze na oči!

Autor:

Sport

26.03.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavna smrt legende žestoko je potresla sve ljubitelje fudbala, naročito nekadašnjeg stratega Crvene zvezde.

STANKOVIĆ NE MOŽE DA PREBOLI MIHIN PRERANI ODLAZAK: Dekijeve EMOTIVNE reči teraju suze na oči!

Foto: Starsport

Dejan Stanković

Dejan Stanković ne planira da napusti Sampdoriju. Srpski trener vodi grčevitu borbu za opstanak u Seriji A sa klubom iz Đenove, međutim, šanse za tako nešto su ravne senzaciji. Uprkos tome, "mister" želi da predvodi klub sa Luiđi Ferarisa i u Seriji B.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Dejan Stanković

- Spreman sam da ostanem uz Sampdoriju i u Seriji B. Jedino što u ovom trenutku niko ništa ne može da mi ponudi. Razlog je taj što razmišljamo drugačije, kako da spasemo klub. Zato je teško da u ovom situaciji pričamo o nečemu kad ne znamo kako će se sezona okončati. Što se mene tiče, tu sam. Pritom, moramo svi da imamo jasnu ideju kakvu Samporiju želimo. S kim bih ostao? S kim bih nastavio projekat? - pojasnio je nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Sa Stankovićem na klupi, ekipa iz Ligurije je ostvarila tri pobede u Seriji A.

- Ako postoji šansa da se izbori opstanak, ne bih mrdao odavde. Lepo mi je u Đenovi. Ne zavisi ni od mene, ni od navijača. Da je samo do mene dileme ne bi bilo, ostao bih. Navijači me zaustavljaju na ulici, vrlo su ljubazni, zahvalni na posvećenosti, a ja im kažem: "Trebalo bih ja vama da zahvalim, jer samo vraćam deo energije koju mi pružate".

U narednom kolu, 2. aprila, Stanković će sa Sampdorijom gostovati na Olimpiku. Preko puta će biti Roma, sa Žozeom Murinjom, nekadašnjim Dejanovim trenerom.

- Mnogo ga poštujem. Došao je u Inter kad sam imao 30 godina, u trenutku kad mi se činilo da sam dao celog sebe fudbalu. A Žoze je uspeo da me unapredi za 20 do 30 odsto, izvuče iz mene ono što nisam ni znao da posedujem. Otad nismo izgubili kontakt. I dalje smo na vezi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

Stanković je impresioniran kako je Portugalac, bez obzira što je u januaru napunio 60 godina, i dalje gladan uspeha.

- Osvojio je maltene sve, a i dalje želi da osvaja. Ima trenutaka kad njegovi timovi ne igraju kako želi, ali na kraju se računa samo rezultat, koji je u većini slučajeva dobar. Jedan fudbal se igrao u periodu od 2008. do 2010. godine (kad su sarađivalii u Interu), drugi sad 2023, ali je Žoze našao način da mu se prilagodi. Najpre, razume čime raspolaže, kakav mu je kvalitet igrača na raspolaganju. A onda od svakog pojedinca zahteva da uloži celog sebe. Čini mi se da pojedinci i dalje ne razumeju Murinjovu veličinu.

Nedavna smrt Siniše Mihajlovića žestoko je potresla sve ljubitelje fudbala, naročito Dejana Stankovića.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

- Sinišu je nemoguće zameniti. Autentična figura. Moj saputnik, prijatelj, referentna tačka u svakoj situaciji. Čak i kad bi bio tvrdoglav. Bio je direktan, pozitivan, a u situacijama kad bi pogrešio sposoban da se brzo oporavi. Nedostaje mi. Kad sam imao 19 godina i stigao u Italiju tako da nisam znao maltene ništa o životu on je bio tu za mene. Mihi dugujem što sam danas odlučan čovek - rekao je Dejan Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading