"OGROMAN POTENCIJAL ZA ULAGANJE U OKVIRU EXPO2027" Predsednik Vučić razgovarao sa Šolcom (FOTO)

Autor:

Vesti

13.05.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom razgovora, predsednik je istakao značajne teme koje su obuhvatale pitanja od obostranog interesa.

"OGROMAN POTENCIJAL ZA ULAGANJE U OKVIRU EXPO2027" Predsednik Vučić razgovarao sa Šolcom (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je obavio razgovor telefonom sa saveznim kancelarom SR Nemačke, Olafom Šolcom. Tokom razgovora, predsednik je istakao značajne teme koje su obuhvatale pitanja od obostranog interesa, situaciju na Kosovu i Metohiji, kao i ekonomsku saradnju između Srbije i Nemačke.

- Dobra i otvorena razmena mišljenja sa nemačkim kancelarom Šolcom o svim pitanjima od obostranog interesa, o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o veoma uspešnoj ekonomskoj saradnji i stalnom povećanju trgovinske razmene između naše dve zemlje. Zahvalio sam Nemačkoj na posvećenosti odličnim ekonomskim odnosima sa Srbijom i velikim investicijama koje su u znatnoj meri doprinele brzom napretku Srbije, a posebno sam se osvrnuo na ogromne potencijale za ulaganje koji su se otvorili u okviru EXPO 2027. Izrazio sam uverenje da će nemačke kompanije pronaći interes u nekim od najvećih projekata čija realizacija će dugoročno doprineti snažnom rastu Srbije i povezivanju celog regiona - istakao je Vučić nakon razgovora.

 

 

Razmena mišljenja obuhvatala je i delikatna pitanja u kontekstu aktuelnih globalnih dešavanja, kao i ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu. Predsednik je posebno istakao nepodnošljivo stanje po srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji, naglasivši uporno izbegavanje Prištine da izvrši svoje prihvaćene i potpisane obaveze, posebno u pogledu formiranja ZSO. Takođe, predsednik je istakao potrebu za podrškom evrointegracijama i konkretne podsticaje koji bi dali novi zamah nastavku reformskih procesa i novu energiju zemljama kandidatima na EU putu.


Srbija se dosledno zalaže za intenziviranje diplomatskih aktivnosti u kontekstu svih aktuelnih sukoba i otvorenih pitanja koja opterećuju Evropu i region Zapadnog Balkana, te računa na podršku partnera poput Nemačke. Predsednik je naglasio da je Srbija pokazala doslednost u svim forumima i inicijativama u podršci evropskim integracijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (34)

Loading
Alex

13.05.2024 10:08

Nemci nas ne vole, ne volimo ni mi njih, ali oni vole da ulažu u Srbiju, a mi volimo njihove investicije.

Zvezdana Stratimirovic

13.05.2024 10:11

Ekonomska saradnja sa Nemačkom ima ključnu ulogu u razvoju Srbije, a investicije koje su stigle iz Nemačke su od velikog značaja za ekonomski prosperitet zemlje.Potencijalni projekti poput EXPO 2027 predstavljaju izvanrednu priliku za Srbiju da privuče dodatne investicije i unapredi svoju ekonomiju.

Sonora

13.05.2024 10:14

Iskreno me ne interesuju politički stavovi Nemačke, oni su uvek antisrpski, jedino me interesuju investicije koje dolaze.

duksi

13.05.2024 10:19

nemacka vodi licemernu politiku dvostrukih arsina tako da netreba im verovati