EPILOG VEČITOG DERBIJA: 168. svetkovina srpskog fudbala na tapetu disciplinaca - od visine kazni dugo će brideti obrazi!

Autor:

Sport

17.09.2022

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od dve nedelje su protekle od odigravanja 168. Večitog derbija, a njegov epilog je tek sada poznat.

EPILOG VEČITOG DERBIJA: 168. svetkovina srpskog fudbala na tapetu disciplinaca - od visine kazni dugo će brideti obrazi!

Foto: Starsport

Detalj sa 168. Večitog derbija

Kada je reč o sportskom epilogu, meč između crno i crveno-belih okončan je podelom bodova 1:1. Crvena zvezda je povela golom Osmana Bukarija u 26. minutu susreta, a konačan rezultat sa bele tačke delo je Bibarsa Natha u 11. minutu drugog perioda susreta.

Sasvim očekivano, navijači obe ekipe imali su tokom meča i svoj šou. Grobari i Delije tokom susreta upotrebili su veliki broj pirotehničkih sredstava, a zbog toga je beogradskim Večitim rivalima stigla "čestitka" od strane disciplinskih organa Fudbalskog saveza Srbije.

Usled velikog broja baklji koje su na južnoj tribini upalile pristalice Partizana, ovaj klub je kažnjen sa ukupno 1.200.000 dinara. Iz istih razloga klub sa "Marakane" će morati u kasu FSS-a da uplati 200.000 dinara manje, a razlog toga je činjenica da se Fudbalskom klubu Partizan stavlja na teret i loša organizacija 168. svetkovine srpskog fudbala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 04-X-1945 (@1945x04)

 

Ovo nije prva kazna koju je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije izrekla Večitim rivalima u aktuelnoj sezoni. Zbog ispada navijača oba kluba su već novčano kažnjavana, ali su iznosi bili znatno niži. Jasno je da FSS drakonskim kaznama pokušava da natera klubove da ubuduće pokušaju da ponašanje dovedu u zakonske okvire.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading