Ekipe iz Juge boranija za ribare i konobare: Krah timova iz nekadašnje SFRJ u Evrokvalifikacijama!

Autor:

Sport

29.07.2022

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 15 ekipa iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, BiH i Srbije poispadalo od poluamatera iz Malte, Farskih Ostrva, Lihtenštajna i Kazahstana.

Ekipe iz Juge boranija za ribare i konobare: Krah timova iz nekadašnje SFRJ u Evrokvalifikacijama!

Foto: Republika.rs

Ko god hoće, ovde može da hara i pustoši... Kao u pesmi Riblje Čorbe, tako su u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja prošli klubovi iz zemalja nekadašnje Jugoslavije.

Čak 15 ekipa s prostora bivše SFRJ već je završilo odiseju u kvalifikacijama za Ligu konferencija, koja im je bila poslednja nada posle rampi na putu do Lige šampiona i Lige Evrope. Da skandal bude veći ispadali su od poluamatera za koje igraju ribari, konobari i hotelski radnici sa Farskih Ostrva, Malte i Kazahstana za koje dobar deo ljubitelja fudbala u Evropi gotovo da nije ni čuo.

TUGA U NIŠU

Nažalost, u ovom društvu našao se i niški Radnički kojem je meru u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija uzela Gzira sa Malte pobedivši ga na penale na Čairu, posle 2:2 u gostima i 3:3 u revanšu u Srbiji. Na sreću, obraz Srbije spasao je Čukarički razbivši Rasing iz Luksemburga ukupnim rezultatom u dva meča 8:1, dok Crvena zvezda i Partizan tek treba da krenuo na svoj put ka Ligi šampiona i Ligi Evrope.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MaltaFA (@maltafa1900)

Međutim, druge zemlje će dalje sa još manje predstavnika, ili su ostale bez ijednog tima u Evropi za ovu sezonu. Tako je Crna Gora ostala bez predstavnika jer je Budućnost ispala od islandskog Brejdablika, a Sutjeska od Ki Klasvika, kluba sa Farskih Ostrva. Još na startu kvalifikacija za Ligu konferencija ispali su Dečič od Dinama iz Minska i Iskra od albanskog Lacija.

Slovencima će do kraja leta čast braniti samo Maribor u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dok su im ispala čak tri tima. Olimpija je bila slabija od rumunskog Sepsija, Mura od Sent Patrika iz Irske, dok je Koper bio slabiji od Vaduza iz Lihtenštajna.

VELIKA ČISTKA

Ništa bolje nisu prošli ni Hrvati. Rijeka je bila slabija od Đurgardena iz Švedske, dok je Osijek eliminisan od Kizilžara, tima koji zauzima tek 12. mesto u ligi Kazahstana. Tako im ostaju samo Hajduk u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija i Dinamo, koji je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Od predstavnika Bosne i Hercegovine je prvi ispao Borac iz Banjaluke i to od B36 Toršavna sa Farskih Ostrva, a sada su mu se pridružili Velež i Tuzla siti. Ekipa iz Mostara je eliminisana od malteškog Hamruna, dok Tuzla realno jedina nije imala šanse protiv AZ Alkmara. Tako je Zrinjski ostao jedini predstavnik BiH u Evropi.

Što se tiče Makedonaca, oni su na 50 odsto trenutno. Njima je Makedonija GP očekivano izgubila od CSKA iz Sofije trenera Saše Ilića, prethodno je Akademija Pandev položila oružje pred poljskom Lehijom, ali su im tu i dalje Škupi u Ligi Evrope i Škendija u Ligi konferencija.

Užasni rezultati klubova iz bivše SFRJ:

Radnički (Srbija) - Gzira (Malta)    3:3, pen 1:3    (2:2)

Osijek (Hrvatska) - Kizilžar (Kazahstan)    0:2    (2:1)

Đurgarden (Švedska) - Rijeka (Hrvatska)    2:0    (2:1)

Tuzla siti (BiH) - AZ Alkmar (Holandija)    0:4    (0:1)

Hamrun (Malta) - Velež (BiH)    1:0    (2:0)

B36 Toršavn (F. Ostrva) - Borac (BiH)    3:1, pen 4:3    (0:2)

Olimpija (Slovenija) - Sepsi (Rumunija) 3:3 (2:4 penali) 

Vaduz (Lihtenštajn) - Koper (Slovenija)    pp 1:1    (1:0)

Mura (Slovenija) - Sent Patrik (Irska)    0:0, pen 5:6    (1:1)

Budućnost (Crna Gora) - Brejdablik (Island) 2:1    (0:2)

KI Klasvik (F. Ostrva) - Sutjeska (Crna Gora)    1:0    (0:0)

Dečić (Crna Gora) - Dinamo Minsk (Belorusija)    1:2    (1:1)

Iskra (Crna Gora) - Laci (Albanija)    0:1    (0:0)

CSKA Sofija (Bugarska) - Makedonija ĐP (S. Makedonija)    4:0    (0:0)

Akademija Pandev (S. Makedonija) - Lehija (Poljska)    1:2    (1:4)

* u zagradi je rezultat prvog meča

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading