''MRTVI SMO OD TOG DANA - NEDELJA JE UMESTO DANA ZA PORODIČNI RUČAK POSTALA DAN ZA GROBLJE'' - Potresni detalji svedočenja o zločinu Koste Kecmanovića!

Autor:

Hronika

14.02.2024

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji ubijene Adriane Dukić govorili su o stravičnom ubistvu njihove ćerke i danu kada je Kosta Kecmanović uništio njihovu porodicu.

''MRTVI SMO OD TOG DANA - NEDELJA JE UMESTO DANA ZA PORODIČNI RUČAK POSTALA DAN ZA GROBLJE'' - Potresni detalji svedočenja o zločinu Koste Kecmanovića!

Foto: Republika.rs, Printscreen

Majka ubijene devojčice Adriane Dukić u "Ribnikaru", Biljana Dukić pred Višim Sudom u Beogradu govorila je o stravičnom bolu sa kojim se bori od 3. maja prošle godine kada je ostala bez ćerke. Majci ubijene djevojčice Adriane jedne od 10 žrtava tinejdžera Koste Kecmanovića više puta je falilo snage danas da nastavi svedočenje. 

- Mi smo mrtvi od tog dana. Doživotno ćemo biti mrtvi. Nedelja je umesto dana za porodični ručak postala dan za groblje. Idemo stalno na Adrianin grob. Dane i ja smo živeli za porodicu. Moj život su moja deca. Kada me je Dane pitao kako ćemo da sahranimo Adrijanu? Nisam znala gde sam i  rekla sam šta me pitaš i da to nije bio naš plan.

- Imali smo plan da budemo srećna porodica i da imamo skroman i lep život. Nije bio naš plan da ostanemo bez deteta, da sahranimo dete od 14 godina! - govorila je Biljana.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Sahrana Adriane Dukić

Neutešna majka je ispričala da ne zna kako će dvoje njihove mlađe dece da nastave dalje normalan život.

- Ćerka je postala nestašna, svađa se sa učiteljicom. Sin odbija da uči. Marina je ostala bez najvećeg uzora , a Danilo bez podrške. Idemo svi na psihoterapije - rekla je lomeći šake.

Ova nežna žena od koje je ćerka nasledila lepotu i bila već stasala u čarobno lepog devojčurka ispričala je najteži momenat u svom životu kada je tog prokletog majskog dana lutala tražeći  ćerku više sati i na kraju krenula kući kako joj je muž rekao, da bi je na trgu Slavija zatekla strahota.

- Kada je Dane otišao u policiju ja sam ostala ispred škole, stigla mi je od njega poruka da idem kući. Bila sam na Slaviji kada me je Dane pozvao pošto je u policiji saznao i vičući mi slomljen rekao "Nema više naše Adriane". Vrisnula sam i pala na kolena. Neko me je povezao do zgrade, ne znam ko, ni kako sam se našla u stanu. Vrištala sam užasno od bola. Kod kuće su već bili moji mama i tata slomljeni, komšije, prijatelji, već su svi znali - ispričala je Biljana Dukić.

Njen suprug, Adrianin otac je užasno teško podneo svedočenje supruge i sve vreme je žmurio sa licem zagnjurenim u dlanove i povremeno posmatrao Biljanu da li je u stanju da govori.

Republika

Foto: tiktok.com/printscreen

Adriana Dukić

Biljana je istakla da želi da sazna odgovore na pitanje sa kojim leže i budi se - zašto je Kosta ubio njihovu ćerku i drugu decu i školskog čuvara.

Ona je ispričala da je Adriana želela da postane doktor da bi izlečila srce svog dede 

- Moj tata je rekao: "Ja ću uveliko da umrem dok ti Anči završiš, a sahranio je svoju Anči.

Nesrećna žena je prepričala poslednje jutro sa ćerkom.

- Tog jutra je bila vesela, otišla je srećna u školu i mahnula mi je dok je ispred zgrade čekala Daneta da krenu kolima i više je nisam videla- plačnim glasom pričala je ona i nastavila:

- Adriana me je pitala tog jutra da ne ide u školu jer je imala kontrolni iz matematike, a nije naučila. Rekla sam joj da je imala sve te dane prethodne praznika 1. i 2. maj i da treba da ide u školu, ali ispalo je da nije trebalo da ode - govori Biljana.

Sa tugom do neba majka priča da je sa ubijenom ćerkom provela dane pred masakr u kom je ubijena.

- Bile smo zajedno tih dana, šetale smo, šopingovale i ručale. Mlađa deca su bila na kampu u Crnoj Gori. Otkad je ušla u pubertet postale smo kao drugarice. Pričale smo o svemu. Ona je bila posebna, nežna, odgovorna i ozbiljna za život. Inače je bila srećno i nasmejano dete koje je stasalo neosetno za nas roditelje. Lagana kao leptir - zaključila je Biljana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Jerema

16.02.2024 18:36

Mi još nismo svesni koliko je ovo strašno, sva ta mlada deca u dva dana nestala i ostavila roditelje nesretne i neutešno, a mi podeljeni i izgubljeni😪

Odgovori 10 0